Bogen er især relevant for pædagoger og for lærere i skolestarten samt for studerende.
Bogen falder i syv hovedafsnit, som tilsammen giver et komplet billede af Vygotskys tænkning. Hertil kommer et uddybende afsnit om zonen for nærmeste udvikling, et sammenfatningsafsnit samt et tilføjelseskapitel om nogle af de børn Vygotsky arbejdede med. Gennem de syv hovedkapitler gås der fra det overordnede: den sociohistoriske forståelse, over mediering, kultur og sprog til det mere konkrete: læring og undervisning, virksomhed og leg. Alle afsnit rummer et væld af cases og citater, mange afsnit også diagrammer og skemaer. Alle kapitler afsluttes med en opsamling og en alfabetisk liste med forklaringer på væsentlige begreber anvendt i afsnittet. På denne måde bliver Vygotsky forholdsvis let tilgængelig, og bogens indholdsfortegnelse og omfattende stikordsregister gør det muligt at pluklæse og at anvende bogen som opslagsværk. Bogen rummer omfattende international litteraturliste.
Fra 2009 har vi Vygotsky i praksis, fra 2006 Vygotsky i pædagogikken og fra 2004 et udvalg af Vygotskys tekster i Vygotsky om læring som udviklingsvilkår.
En engageret, kompetent og lettilgængelig indføring i Vygotskys teorier og deres betydning for pædagogisk praksisudvikling.