Bøger / faglitteratur / udstillingskataloger

Wild things (flere sprog)


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med udstilling i Kunsthallen Brandts.

Værker om planter og det organiske i naturen af 12 billedkunstnere fra USA, Brasilien, Kina, Indien, Schweiz og Danmark.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. dec. 2010

af

af

Conni Boll Christensen

d. 15. dec. 2010

Udstillingskatalog fra Kunsthallen Brandts i Odense. Henvender sig til lånere, der har oplevet udstillingen "Wild things" og andre interesserede i dansk og udenlandsk samtidskunst.

Kunsthallen Brandts inviterede i 2010 tolv danske og udenlandske kunstnere til udstillingen "Wild things", hvis fokus var på det løsslupne, organiske og ukontrollerbare. De medvirkende kunstnere og deres værker præsenteres i udstillingskataloget af danske og udenlandske kunstkendere. Hovedartiklen, som handler om kunstens skildring af menneskets kamp mod og med naturen gennem tiderne, er skrevet af forfatter og billedkunstner Morten Skriver. De medvirkende kunstnere er fra USA, Brasilien, Kina, Indien, Schweiz og fra Danmark Marianne Grønnow og Kathrine Ærtebjerg. Blomster er et gennemgående tema i mange af værkerne, der fx byder på enorme scannogrammer, liljer formet af metal og træ og vandfald af blomster. Civilisationskritik og dommedagsvisioner er et andet tema. Kataloget, som har parallelle tekster på engelsk, er rigt illustreret med fotos fra udstillingen og tidligere værker. Afsluttes med udstillingens værkliste og ultrakorte biografier.

På det seneste er der udkommet flere bøger om samtidskunstnere, som fx Bjørn Nørgaard, Olafur Eliasson og Poul Anker Bech. Andre præsenteres i bøger om kunstværkerne i det nyrestaurerede Frederik VIII's palæ i København.

Fin udgivelse, der kan glæde lånere, der vil genopleve indtryk fra udstillingen "Wild things" eller snuse til international samtidskunst.Informationer og udgaver