Bøger / faglitteratur / biografier

William Demant : manden bag Oticon


Beskrivelse


Om William Demant (1888-1979), der som ung overtog sin fars importvirksomhed af høreapparater, og derudfra opbyggede Oticon.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2013

af

af

Lars Ovesen

d. 18. dec. 2013

Egner sig for låneren der er glad for en fortælling om en "self made millionaire". Låneren, der ynder biografier om danske erhvervsfolk, er ligeledes hjulpet godt på vej. Endelig kan den opgaveskrivende låner få glæde af bogen.

Bogen William Demant : manden bag Oticon beskriver den fantastiske succeshistorie om den danske virksomhed Oticon der blev grundlagt i 1904, samt dens mangeårige direktør, William Demant. Demant mente selv, at høreapparater burde designes således, at de kunne bruges hver dag, at de var så små og diskrete, at det nærmere blev en del af patientes krop for derved at give patienten et bedre psykisk velbefindende. Og dette mål må siges at være nået til noget nærmest perfektion. Bogen er kronologisk opbygget, og tager sin begyndelse i 1904 hvorefter den beskriver Demants meritter frem til hans død i 1979. Som et lille kuriositet starter den faktisk med et mindre persongalleri der medvirker til at gøre læsningen mere overskuelig. Selve bogen er udgivet i hardback kvalitet og indeholder en del fotos.

Til sammenligning har Oticonfonden udgivet bogen Bygget på omsorg : Oticon gennem 100 år fra 2004, der markerede virksomhedens 100 års jubilæum.

En spændende bog, der beskriver en stor personlighed indenfor dansk erhvervsliv. Meget velskrevet og flydende i sproget, sikkert en bog der vil lave nogle flotte udlån.