Bøger / skønlitteratur til børn / dagbøger

WTF


Beskrivelse


Felix skriver dagbog. Han fortæller om sit liv fra nytår og frem til maj, hvor han må sande, at drømmepigen ikke bliver hans, men hvor han får øjnene op for spejderveninden Signe.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. okt. 2013

af

af

Torben Wilhelmsen

d. 16. okt. 2013

Dagbogsroman for unge fra ca. 12 år. Også velegnet til læseuvante.

Kirsten Ahlburg kræver ikke nærmere præsentation. Her har hun - igen med sønnen Morten - begået en lille ungdomsbog i dagbogsform. 13-14-årige Felix skriver dagbogen - først lidt modvilligt men efterhånden med entusiasme. Vi hører om hans meritter med venner, forældre, piger, mv. fra nytår og frem til 7. maj, hvor han må sande, at drømmepigen ikke bliver hans, men hvor han samtidig ser potentiale i pigen Signe. Bogens titel refererer til Felix' udtryk "what the fuck". Bogen er skrevet i et nutidigt sprog i en stil, som godt kunne være en velformuleret 14-årigs. Dagbogsformen gør, at teksten virker personlig og overskuelig, og det gør sammen med de få sider og en saftig forside bogen velegnet til læseuvante unge.

Der er udkommet mange dagbogsromaner for børn og unge i de senere år. Ahlburg har selv begået nogle stykker (senest Emma 12 år - snart 13, 2013). Nærværende bog kan sammenlignes med Kære dumme dagbog-serien. Begge de nævnte udgivelser er dog illustrerede, Ahlburgs bøger med flot layoutede opslag i farver, sidstnævnte blot med stregtegninger, og jeg synes man i WTF savner illustrationer til at understøtte læsningen og accentuere bogens humor.

En udmærket dagbogsroman om stort og småt i nogle få måneder af den 13-14-årige Felix' liv. Bogen er velskrevet og let humoristisk, og dagbogsformen og en tiltrækkende forside gør, at bogen også kan bruges til læseuvante unge.