Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Zakarias - og alle de andre


Beskrivelse


Zakarias får skæld ud af sin lærer, af sin mor, af sin far, og han vil bare gerne have lov til at være sammen med sin ven, Ali, og måske med Anna May som giver ham kindkys til hans 11 års fødselsdag.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. okt. 2019

af

af

Jeanette Pejtersen

d. 28. okt. 2019

Zakarias har sommerferie og skal med sin far på overlevelsestur i Sverige, men han vil hellere blive hjemme og lege med Ali. Læs bogen og find ud af, hvordan turen går, og læs meget andet om Zakarias og Ali, og om Zakarias og hans familie. Kan læses, hvis man er 9-11 år.

Zakarias er skilsmissebarn, og han bor hos sin mor og sine to større brødre. I bogen hører vi om Zakarias i skolen, hvor hans lærer skælder ud, fordi han ikke kan læse Zakarias' skrift. Vi hører om Zakarias, som har sommerferie og er på overlevelsestur med sin far i Sverige. Vi hører også om Zakarias, som fylder 11 år og får lige den gave, han har ønsket sig, og han får kindkys af en rigtig sød pige. Bogen er delt ind i 5 kapitler med hver sin overskrift, og der er illustrationer i farver på ca. hvert andet opslag. Bogen er i serien "Læs løs", og den har hårdt omslag. Serien om Zakarias blev udgivet første gang i 2005 på forlaget Alinea i et andet format og med en yngre Zakarias.

Rigtig god og hyggelig historie, hvor vi følger Zakarias igennem et års tid. Historien foregår i et realistisk univers. Mange børn vil kunne relatere til alt det, Zakarias oplever, og det han tænker over, fx piger og kærester, det at være skilsmissebarn og at det er svært, fx når man har fødselsdag, og man ikke ved, om mor og far kan lade være med at skændes.

En anden bog, som også handler om at være skilsmissebarn er fx Veronika lyder som harmonika.