Unge, skole og demokrati : hovedresultater af ICCS 2016
af Jens Bruun (f. 1958-02-27), Jonas Lieberkind, Heidi Bay Schunck
Danske elevers teknologiforståelse
af Jeppe Bundsgaard
Matematik og natur/teknologi i 4. klasse
af Christian Christrup Kjeldsen, Rune Müller Kristensen, Anders Astrup Christensen
Resultaterne af TIMSS 2019 undersøgelsen, som ser på skoleelevers færdigheder i matematik og de naturvidenskabelige fag, med fokus på læringsforudsætninger og elevbaggrunde, rammefaktorer og ressourcer samt læreprocesser og didaktiske praksisser.
It i skolen under coronapandemien : resultater af ICILS Teacher Panel 2020
De danske resultaterne fra ICILS-undersøgelsen, der undersøger elevers computer- og informationskompentence. Elever, lærere, skoleledere og it-vejledere er blandt andet blevet spurgt om brugen af computere i og uden for undervisningen. Målgruppen er fagprofessionelle, forskere og beslutningstagere med interesse for IT i skolen.
De unge borgere : mellem demokratisk og politisk dannelse
af Jonas Lieberkind, Jens Bruun (f. 1958-02-27)
Med udgangspunkt i International Civic and Citizenship Education Study, der kortlægger 8. klasseselevers viden, holdninger og værdier i Europa, Asien og Latinamerika, sætter bogens forfattere de danske unge ind i en international kontekst og afdækker, hvordan de både i skole og samfund dannes som borgere.
Skolen under coronapandemien : danske resultater fra REDS-undersøgelsen 2020-21
af Jacob Højgaard Christensen
De danske resultater fra en international komparativ spørgeskemaundersøgelse, der viser hvordan lærere og elever oplevede skolens hverdag under og efter skolenedlukninger i forbindelse med coronapandemien. Der undersøges temaer som trivsel, oplevelse af fjernundervisning, tilgængelighed af it-ressourcer, læring og social ulighed. For fagprofessionelle, forskere og beslutningstagere med interesse for den danske grundskole.
Danske elevers læsekompetence i 4. klasse : resultater af PIRLS-undersøgelsen 2021
af Simon Skov Fougt
Danske elevers læsekompetence i 4. klasse : Resultater af PIRLS-undersøgelsen 2021
af Simon Fougt, Katja Neubert, Rune Müller Kristensen, Rebekka Hegaard Gabrielsson, Louise Molbæk, Christian C. Kjeldsen
Danske elevers læsekompetence i 4. klasse : Resultater af PIRLS-undersøgelsen 2021
Summary: Danske 4.-klasseelevers læsekompetence har aldrig været lavere. Det viser resultaterne af Progress in International Reading Literacy Study (PIRLS) fra 2021. Der er flere elever, der har svært ved at læse, og for de svageste læsere er det endnu sværere end tidligere. Andelen af dygtige læsere er den samme som i tidligere undersøgelser, men næsten 25 procent af de danske 4.-klasseelever kan hverken fortolke, læse mellem linjerne eller læse kildekritisk.Samtidig er elevernes læseglæde faldet, og Danmark er - sammen med Norge - det land i hele undersøgelsen, som har færrest elever, der rigtig godt kan lide at læse. Flere elever har lav tiltro til deres egen læseforståelse, og både eleverne og deres forældre læser sjældnere i deres fritid.Danske elevers læsekompetence i 4. klasse præsenterer resultaterne af PIRLS 2021-undersøgelsen og fortæller om undersøgelsens baggrund og formål samt om udviklingen i elevernes læsekompetence fra 2006 og til i dag. Resultaterne peger på, at der fortsat er brug for en fælles indsats for at styrke elevernes læsning i skole og i fritid.