Hesten
af Pernille Sandø
Fakta om hesten. Om de forskellige hesteracer, om hestens adfærd og om ridning.
Fåret
af Hans Ranvig
Fakta om fåret. Om fårets adfærd, om hvad det spiser og om fårehold.
Høns og kyllinger
af Anina Kjær
Fakta om høns og kyllinger. Om de forskellige hønseracer, om hønens adfærd og om æglægning.
Grisen
af Christian Fink Hansen
Fakta om grise. Om de forskellige svineracer, om deres adfærd og om hvad de spiser.
Koen
af Henrik Baymler
Fakta om koen. Om de forskellige kvægracer, om adfærd og om malkning.
Kaninen
af Pernille Willert Hansen
Fakta om kaniner, kaninracer og hvordan kaninen kan bruges til avlsformål, til udstilling og som kæledyr.
Geden
af Hans Ranvig
Fakta om geden. Om de forskellige gederacer, om dens adfærd og om hvad den spiser.
Minken
af Connie Frank Matthiesen
Om minken og dens adfærd, samt om de produkter man kan lave af minkens pels.
Tang : havets planter
af Annette Bruhn
Om forskellige typer af tang, også kaldet makro-alger. Læs om hvad tang lever af, hvordan tang formerer sig, hvordan tang forsvarer sig og meget mere.
Tang i mange farver
af Morten Foldager Pedersen
Om de forskellige typer af tang opdelt efter farver: grønalger, rødalger og brunalger.
Havets tangskove
af Dorte Krause-Jensen
Om tangskove i verdenshavene. Læs om hvordan tang vokser, hvad tangskovene betyder for havets smådyr og fisk, hvordan tangskovene påvirkes af fiskeri, forurening og hvad der kan gøres for at hjælpe tangskovene.
De livsvigtige mikroalger
af Katherine Richardson
Om mikroalger, også kaldt for planteplankton. Om hvordan de danner ilten, som alt levende skal bruge, hvordan de er med til at styre Jordens klima og hvordan de også er føde for dyr i havet.
Alger i samspil
af Signe Høgslund
Om den symbiose der finder sted mellem alger og forskellige dyr, f.eks. mellem polypdyr i koraler og alger eller mellem trøffeldyr og grønalgen Chlorella.
Mad med tang
af Lone Thybo Mouritsen
Om hvordan man bruger tang i mad forskellige steder i verden, hvordan tang er blevet spist gennem tiderne og hvordan det bruges i madvarer i dag. Desuden 3 opskrifter på tang-chips, tang-salat og tang-salt.
Den sunde tang
af Susan L. Holdt
Om tangs indhold af protein, sukker, fedt, vitaminer og mineraler, samt om hvordan tang er sundt for både dyr og mennesker.
En fremtid med tang
af Lone Thybo Mouritsen
Om hvordan tang i dag bruges i dyrefoder, gødning, slik, madvarer m.v. og hvordan tang i fremtiden kan bruges som biobrændsel, i produktion af tøj og sko, til bæredygtige batterier eller som mursten.
Sten på stranden
af Bo Schultz
Hurtigt læst fagbog for børn mellem 9 og 12 år om de forskellige typer af sten langs de danske kyster. Bogen er lige til at putte i baglommen og tage med på opdagelse i naturen.
Planter på stranden
af Kim Borchardt
Hurtigt læst fagbog for børn mellem 9 og 12 år om de danske strandes planteliv. Bogen er lige til at putte i baglommen og tage med på opdagelse i naturen.
Opskyl på stranden
af Charlotte Bie Thøstesen
Hurtigt læst fagbog for børn mellem 9 og 12 år med spændende viden om opskyl på stranden, som faktisk er både mere levende og interessant end blot affald fra havet. Bogen er lige til at putte i baglommen og tage med på opdagelse i naturen.
Ålegræsset
af Mogens R. Flindt
Hurtigt læst fagbog for børn mellem 9 og 12 år om vandplanten ålegræs, om den store betydning ålegræs har for de danske fjorde samt om dyrelivet ved ålegræs. Bogen er lige til at putte i baglommen og tage med på opdagelse i naturen.
Stenrev og havnemoler
af Helle Buur
Hurtigt læst fagbog for børn mellem 9 og 12 år om dyre- og plantelivet ved danske stenrev og havnemoler. Bogen er lige til at putte i baglommen og tage med på opdagelse i naturen.
Dyrelivet på bunden
af Rikke Kaas Molin
Hurtigt læst fagbog for børn mellem 9 og 12 år om dyrelivet på bunden af de danske fjorde. Bogen er lige til at putte i baglommen og tage med på opdagelse i naturen.
Blåmuslinger og østers
af Per Dolmer
Hurtigt læst fagbog med interessant viden om blåmuslinger og østers for børn mellem 9 og 12 år. Bogen er lige til at putte i baglommen og tage med på opdagelse i naturen.
Krebsdyrene
af Jesper Nielsen Krogh
Hurtigt læst fagbog for børn mellem 9 og 12 år om de forskellige danske krebsdyr ved de danske kyster og fjorde. Bogen er lige til at putte i baglommen og tage med på opdagelse i naturen.
Traktoren
af Henning Jensen (f. 1953-01-13)
Hurtigt læst fagbog for børn fra 9 år om traktorer helt tilbage fra de allerførste dampkørende maskiner og ud i fremtiden, hvor robotter vil afløse traktorerne.
Mejetærskeren
af Kaj Holmegaard
Hurtigt læst fagbog for børn fra 9 år om mejetærskeren.
Maskiner til marken
af Ole Green
Hurtigt læst fagbog for børn fra 9 år om de forskellige landbrugsmaskiner, som man bruger på markerne.
Maskiner i stalden
af Frank Oudshoorn
Hurtigt læst fagbog for børn fra 9 år om de forskellige maskiner, som landmændene benytter i stalden.
Gødning
af Morten Dam Rasmussen
Hurtigt læst fagbog for børn fra 9 år om brugen af gødning i landbruget.
Planternes pleje
af Ghita Cordsen Nielsen
Hurtigt læst fagbog for børn fra 9 år om plantepleje i landbruget.
Sensorer og droner
af Thomas Nitschke
Hurtigt læst fagbog for børn fra 9 år om hvorledes brugen af sensorer og droner kan være med til at effektivisere landbruget og gøre det mere miljøvenligt.
Landbrugsrobotter
af Ole Green
Hurtigt læst fagbog for børn fra 9 år om nogle af de forskellige landbrugsrobotter, som letter landmændenes arbejde og gør landbruget mere miljøvenligt.
Kunsten før 1850
af Frederik Fuuja Larsen
Fagbog om grønlandsk kunst til børn mellem 9 og 12 år. Her præsenteres udsmykkede fangstredskaber, tøj og brugsting fra før 1850, som fx pilespidser og en skindpose.
Da kunsten blev mærkelig
af Nivi Christensen
Fagbog om grønlandsk kunst til børn mellem 9 og 12 år. Det grønlandske ord for kunst betyder direkte oversat "at lave noget mærkeligt". Her vises de første kunstværker fra midten af 1800-tallet.
Grafikken
af Nivi Christensen
Fagbog om grønlandsk kunst til børn mellem 9 og 12 år. I bogen præsenteres forskellig grafik som Grønland har en særlig tradition for. Kunstnerne er elever og lærer fra Grønlands Kunstskole.
Ekspeditionsmalerne
af Laila Altinbas (f. 1989)
Fagbog om grønlandsk kunst til børn mellem 9 og 12 år. Her fortælles om de danske kunstnere, som har rejst til Grønland og malet eller fotograferet livet i Grønland.
Figurer og perler
af Stine Lundberg Hansen
Fagbog om grønlandsk kunst til børn mellem 9 og 12 år. Præsentation af kunstværker lavet af ben, sten, tand, tømmer og perler fx tulipak-figurer og masker.
Landskabsmalerne
af Laila Altinbas (f. 1989)
Fagbog om grønlandsk kunst til børn mellem 9 og 12 år. Her præsenteres kunstnerne Aka Høegh og Aron fra Kangeq samt de danske grønlandsmalere. Til sidst historien om det grønlandske flag.
Kunsten i skole
af Hanne Kirkegaard (f. 1983-12-22)
Fagbog om grønlandsk kunst til børn mellem 9 og 12 år. Historien om Hans Lynge, som oprettede Grafisk Værksted samt historien om kunstnersammenslutningen Kimik.
Kunsten og samfundet
af Stine Lundberg Hansen
Fagbog om grønlandsk kunst til børn mellem 9 og 12 år. I bogen præsenteres forskellige kunstværker og kunstnere inspireret af Grønlands historie.
Isen og isfjorden
af Dorte Søgaard Schrøder
Havis har stor betydning. Ikke bare for klimaet. Tag med til Grønland og lær om alle mulige forskellige typer af is, du nok aldrig har hørt om før. Fra 9 år.
De vigtige vandlopper
af Torkel Gissel Nielsen
Kom med til Diskobugten i Grønland og lær om vandloppernes store betydning for Grønlands øvrige dyreliv. Fra 9 år.
Grønlandshvalen
af Outi Tervo
Grønlandshvalen er det pattedyr, som kan blive ældst. De kan faktisk blive mere end 200 år gamle. Og så kan de blive hele 18 meter lange og veje op til 70 tons. Lær mere om grønlandshvalen i denne bog. Fra 9 år.
Lyde i havet
af Outi Tervo
I Arktis er der meget stille. Men under havoverfladen er der masser af lyde. Pattedyr bruger nemlig lyde til at snakke med hinanden, men også til at finde deres føde, selv når det er helt mørkt. Fra 9 år.
Hvalforskning
af Rikke Guldborg Hansen
I denne bog kan du komme med hvalforskere på arbejde og lære om nogle af deres mange metoder til at følge hvalernes liv. Fra 9 år.
Ringsælen
af Sascha Schiøtt
Ringsælen er den mindste af af de 6 sælarter, som lever i Grønland. Den har altid været en vigtig fødekilde for grønlænderne og for isbjørnene. Tag med til Grønland og lær om ringsælerne. Fra 9 år.
Fiskene i Arktis
af Peter Rask Møller
Der findes mange fiskearter i Arktis, som vi ikke møder i de danske farvande. Fisk som er specialiseret til livet i det meget kolde vand. Denne bog fortæller om nogle af fiskene, og om hvad grønlænderne bruger dem til. Fra 9 år.
Klimaet i Arktis
af Mie Hylstofte Sichlau Winding
I Grønland påvirker klimaforandringerne hverdagen. Denne bog fortæller, hvordan klimaforandringerne kan ses i Grønland, samt hvordan det påvirker livet deroppe. Fra 9 år.