Verden under vand
af J. G. Ballard
Solstorme har ændret klimaet og omdannet jorden til sumpe med fortidig flora og fauna. De overlevende samles i polarområderne, men mange drages mod sydens dødbringende hede.
Skimmelrytteren
af Theodor Storm
Roman fra den sydslesvigske vestkyst i 1700-tallet om digegreven Hauke Haiens barndom, ungdom og manddom og om hans fortsatte liv som spøgelsesrytter.
Det levende bjerg
af Nan Shepherd (f. 1893)
Nan Shepherd beskriver sine ture i Cairngorm-bjergene i Skotland. Her møder hun en verden, der på en gang er betagende smuk og chokerende brutal. Hun udforsker klipper, floder, skabninger og skjulte sider af dette bemærkelsesværdige landskab. For læsere af litteratur med naturen i centrum.
Om at vandre og andre essays om natur
af Henry Thoreau
Thoreaus berømte og indflydelsesrige essays om vandringens glæder og den brydning, der er mellem civilisation og natur. Til læsere, der elsker filosofiske naturbeskrivelser og drømmer om et enklere liv.
Solaris
af Stanislaw Lem
På den fjerne planet Solaris viser havet bevidsthedsmæssige træk, og videnskabsmænd kæmper gennem årtier med at oprette en form for kommunikation.
Havtorntid : dagbogsblade fra Hiddensee
af Hanns Cibulka (f. 1920)
Dagbogsoptegnelser med afdæmpede, men fascinerende naturbeskrivelser fra et ophold på en ø i Østersøen. For interesserede i naturbeskrivelser med en personlig og intens indlevelse.
Blomsternes intelligens
af Maurice Maeterlinck
Med en digters sensibilitet og iagttagelsesevne beskriver forfatteren i titelessayet, hvordan blomster kommunikerer, formerer og gebærder sig i naturens levende miljø. Baseret på konkrete iagttagelser vises en verden gennemsyret af intelligens og intention.
Mandelsolens planet
af Françoise d' Eaubonne (f. 1920)
I en ikke så fjern fremtid, hvor kvinderne har taget magten over Jorden, lander et rumskib på planet X. En tidligere ekspedition er forsvundet på planeten, der viser sig at være meget mystisk. Intelligent og poetisk science fiction-roman for voksne læsere.
Vandrefalken
af J. A. Baker
Naturelsker og ornitolog J.A. Bakers dagbog om iagttagelser af vandrefalke i et område i Essex hen over en vinter i 1960'erne. Bogen er et hovedværk i britisk naturlitteratur, og nu kan også danske læsere med interesse for poetiske og smukke skildringer af natur og fugle lade sig begejstre over den.
Vandrefalken (Sæt)
af J. A. Baker
Naturelsker og ornitolog J.A. Bakers dagbog om iagttagelser af vandrefalke i et område i Essex hen over en vinter i 1960'erne. Bogen er et hovedværk i britisk naturlitteratur, og nu kan også danske læsere med interesse for poetiske og smukke skildringer af natur og fugle lade sig begejstre over den.
Katte især
af Doris Lessing
Forfatteren fortæller om katte, hun har kendt.
Rendezvous med Rama
af Arthur C. Clarke
Science fiction-roman om mødet med og udforskningen af et mystisk himmellegeme, der ude fra rummet med fantastisk fart trænger ind i vort solsystem.
Om at gå i is : München-Paris 23.11 til 14.12.1974
af Werner Herzog
En personlig pilgrimsrejse og dannelsestur af filminstruktøren Werner Herzog (f. 1942), hvor han i 1974 gik fra München til Paris i isnende kulde uden forudgående træning for at opsøge sit store forbillede den tysk-franske filmkritiker, -historiker og forfatter Lotte Eisner pga. hendes alvorlige sygdom.
Flush : en biografi
af Virginia Woolf
Genudgivelse af Virginia Woolfs meget charmerende bog om hunden Flushs liv. For interesserede i Victoriatidens liv og normerne i Londons overklasse.
Ordet for verden er skov
af Ursula K. Le Guin
Kom med til en grøn planet, hvor skoven fylder alt, og alle lever i fuldstændig fred - indtil den dag mennesket dukker op for at høste skoven. Til science fiction-læsere med økologisk bevidsthed.
Madregler
af Michael Pollan
Tankevækkende fremstilling af det moderne menneskes kostvaner og den glemte, nedarvede viden om mad. I bogen oplister Michael Pollan tre grundlæggende madregler i sætningerne: spis mad, ikke for meget og mest grønt. For alle med interesse i madkultur og ernæring.
Nye landskaber : solarpunk og new weird fiction
af Elvia Wilk (f. 1989)
Klimakrisen er her, og jorden går under! Men hvordan holder vi fast i håbet? To akademiske essays ser på litteraturens og kunstens rolle. Anbefales til læsere, der interesserer sig for litteratur- og kulturteori.
Syrekommunisme
af Mark Fisher (f. 1968)
Med inspiration fra modkulturelle bevægelser i historien leveres en bidende kritik af neoliberalismen og det bestående samfund. Med et aktivistisk blik søger forfatteren at gentænke det venstreorienterede alternativ og venstrefløjens stræben efter en radikalt anderledes verden. For politisk interesserede, i særdeleshed på venstrefløjen.
Jeg plukker græs
af Maja Elverkilde
Bogen er en performativ fremstilling af, hvordan et jeg forholder sig til naturen, klimakrisen og det moderne samfunds høje tempo. For læsere af klimalitteratur, debat og ny skønlitteratur.
Økotopia : William Westons dagbøger og notater
af Ernest Callenbach
I 1999 besøger en amerikansk journalist det ukendte samfund Økotopia, som består af tre løsrevne amerikanske stater, og sender øjenvidnerapporter hjem til sin avis.