Den intelligente skole : Gardner i praksis
af Howard Gardner
Forfatteren præsenterer sin teori om individuel kompetence og forskellige intelligenser samt de erfaringer der er gjort ved praktisk anvendelse af hans teorier på nogle amerikanske skoler.
Strategier for bedre undervisning
af Paul Ramsden
New Zealands skole
af Birgitta Ellmin, Roger Ellmin
Om det New Zealandske skolesystem, også kaldet "Tomorrow's schools", hvor undervisningens indhold og kvalitet er gjort til et hovedspørgsmål og hvor der satses på individualisering ud fra elevens behov. Forfatterne redegør for skolesystemets udvikling og opbygning og giver et indblik i skolens hverdag.
Faglighed og undervisning
Observationsarbejde i skolen
af Peik Gjøsund, Roar Huseby
Ansvar for andres læring
af Walter Frøyen
En indføring i moderne læringsteori samt om de kompetencer en lærer må være i besiddelse af for at kunne undervise på et bredt didaktisk grundlag.
Den sokratiske dialoggruppe : et værktøj til værdiafklaring
af Finn Thorbjørn Hansen (f. 1963)
Observationsarbejde i skolen
af Peik Gjøsund, Roar Huseby
Pædagogikkens treklang : et opgør med dualismen i dansk skoletænkning
af Niels Buur Hansen
Med udgangspunkt i filosoffen Gregory Batesons læringsteori forsøges at finde en vej væk fra en pædagogisk tænkning. Forfatteren peger på at læring og undervisning bedst anskues som en levende diskurs mellem tre instanser: læreren, eleven og faget.
Opdragelsens endeligt
af Hermann Giesecke
Bogen er et opgør med begrebet opdragelse. Forfatteren mener, at samfundsmæssige ændringer grundlæggende har ændret de betingelser børn lever under, og at vi derfor må forandre den pædagogiske praksis i skolen i dag.
Fremtidens skole : skole 2000 - et helhedssyn på pædagogik og fysisk miljø
af Erik Wallin
Diskussion og refleksioner over det svenske projekt "Skole 2000", hvis vision bygger på en integration af pædagogik, arbejdsorganisation og skolens fysiske miljø.
Disciplin og dannelse : betydningen af det sande, det smukke og det gode
af Howard Gardner
Digitale udfordringer : informationsteknologi i en skole under forandring
af Simon Egenfeldt-Nielsen
Generel indføring i de væsentligste diskussioner omkring betydningen af IT i uddannelsessystemet.
Ind på humaniora : om humanistiske studiers popularitet, historie og hemmeligheder
af Per Fibæk Laursen
Portfoliomodellen : en måde at lære og tænke på
af Roger Ellmin
En vejledning i metodikken ved brug af portfolio, en mappe, et ringbind, en diskette, hvor eleven kan samle dokumentation for sit skolearbejde og personlige udvikling og skaffe sig overblik over sin indlæring.
Skolen på frihjul : om lærerrollen og det forsvundne elevansvar
af Birthe Louise Bugge, Peter Harder
Med primært fokus på undervisningen i gymnasiet gør forfatterne op med de vaner der lader eleverne være kunder i butikken i stedet for medarbejdere. Der præsenteres en vision om et mere ambitiøst lærersamarbejde, hvor der klart og utvetydigt stilles krav til eleverne om aktiv deltagelse i egen læring.
Barndomskonstruktioner : på feltarbejde i skole, SFO og på sygehus
af Susanne Højlund
Antropologisk undersøgelse af sammenhænge mellem 8-10-årige børns erfaringer og professionelle fortolkninger af barndom i en skole, en skolefritidsordning og på en hospitalsafdeling.
Fremtidens lærere
af Ference Marton, Ingrid Carlgren
Debatbog inddelt i tre dele. Første del handler om lærerarbejdets grundvilkår i det nuværende samfund. Andel del beskriver de to grundbegreber: undervisning og læring. I tredje del diskuteres "morgendagens lærere" i "morgendagens skole".
Sanserne i undervisningen : om at leve og lære i tingenes nærhed
af Johannes Beck, Heide Wellershoff
Gennemgang af de enkelte sanser en for en, samt konkrete ideer til undervisningsforløb og -projekter som kan hjælpe lærere til at skabe meningsfuld læring og give børnene et mere autentisk forhold til tingene og fænomenerne i deres omverden.
Læring, magt og individualitet : når pædagogik iscenesættes som selvbestemmelse
af John Krejsler
Med særlig fokus på læreruddannelse og lærerpraksis udforskes det professionelle sprog, som lærere, socialrådgivere, sagsbehandlere og andre professionelle grupper anvender til at iscenesætte pædagogisk praksis som selvbestemmelse og personlig udvikling.
Feltarbejde blandt børn : metodologi og etik i etnografisk børneforskning
af Eva Gulløv, Susanne Højlund
Hvis man i sit forsknings- og feltarbejde har fokus på børn, så er det godt at være sig bevidst om metodologi og etik inden for området. Her er "Feltarbejde blandt børn" den helt rigtige bog at få fat i. - "Feltarbejde blandt børn" er en indføring i de metoder og den etik man har med at gøre, når man laver etnografisk børneforskning. - Bag denne bog står en lang række eksperter på området. Her i blandt Eva Gulløv og Susanne Højlund, der underviser og forsker ved Institut for Uddannelse og Pædagogik, Jan Kampmann, der er professor ved RUC samt hele 6 andre børneforskere.
Moderne pædagogik : teori og praksis ved Ringstabekk Skole
af Bjørn Bolstad
Seks lærere og ledere fra Ringstabekk Skole ved Oslo beskriver skolens praksis og teoreriske grundlag samt nødvendigheden af samspil mellem pædagogisk udvikling, ledelse og fysisk indretning.
Observationsarbejde i skolen
af Peik Gjøsund, Roar Huseby
Feltarbejde blandt børn : metodologi og etik i etnografisk børneforskning
af Eva Gulløv, Susanne Højlund
Mit første (og sidste) kys
af Marie Duedahl
Alma er kæreste med Theo, der går i 8. klasse. Alma går selv i 6. klasse, så de andre synes, at Alma er cool. Alma føler sig ikke cool indeni, for Theo vil kysse med tungen. Let at læse for 10-12-årige.
Hjælp! Min lærer er lækker!
af Marie Duedahl
6.a skal have vikar i dansk i et helt år. Vikaren hedder Vagn, og Viola er sikker på, at han er en gammel mand, men hun får et chok, da han træder ind i klassen. Let at læse for 10-12-årige.
Nej! Niks! Nope!
af Marie Duedahl
Hilda går i 6.a. og prøver at holde lav profil i skolen, men det forandres, da Keld begynder i klassen. Letlæst bog til 10-12-årige.
IQ
af Marie Duedahl
Inger er 11 år. Men hun ligner en på 57. Kikset tøj og kikset navn. Bare kikset! Og så bliver hun kaldt IQ. Men det er ikke cool at være klog, når alt handler om tøj nu. Kan Inger blive cool igen? Letlæst for 10-13-årige.
Det er jul, det er cool
af Marie Duedahl
Karla går i 6.klasse og skal holde klassefest, men hun synes det er pinligt, for alt er kaos i hendes familie. Mon Karla slipper for at holde fest? Kan læses, hvis man er 9-12 år.
Ene alene
af Marie Duedahl
Ene går i 6. klasse og skal til skolefest. Til festen danser veninderne på en sexet måde. Ene vil danse på en sjov måde. Hun føler sig udenfor, men så støder hun på nogen, der har det lige sådan. Let at læse fra 10 år.
Helt væk
af Marie Duedahl
Birks morfar har lært ham at cykle, at skrive sit navn og meget mere. Nu er han dement. Birk elsker ham, men er flov over at blive set sammen med ham - især hvis de skulle møde Lily. Let at læse fra 10 år.
Tyr
af Marie Duedahl
Man kan godt hedde Tyr. Men det er bare ikke det sejeste navn til en lille tynd dreng. Derfor bliver Tyr ofte drillet. Men en dag får Tyr nok. Letlæst bog for 10-13-årige.
Drenge? Nej tak!
af Marie Duedahl
Silje og Ida er bedste venner, men så bliver Ida kæreste med Karl, og hvad så med Silje? Hun synes drenge er klamme og forstår ikke Ida. Let at læse for 10-12-årige.
Lort, lort, lort
af Marie Duedahl
Villy har fået to små brødre, som han kalder "øgler". Villy er træt af, at de kun laver lort - og har stjålet hans far. For 9-11-årige.
Max drama
af Marie Duedahl
Viola og Rose er bedste venner og har altid sammen kørt krig mod deres ældre brødre. Men en dag sker der noget mellem Rosa og Violas bror. Let at læse for 10-12-årige.
Drone Lone
af Marie Duedahl
Mo og Liam spiller basketball. Desværre skyder de over basketballkurven, og bolden flyver ind af vinduet til den sure vicevært, Drone Lone. Tør de gå ind efter bolden? En letlæst bog for 10-12-årige.
Rambo Haribo
af Marie Duedahl
Lucas skal med sin far i skoven. Han gider ikke. Så skal Lucas bage med sin papfar. Han gider ikke. Til sidst må hans fædre lære det på den hårde måde. De må lære hvad Lucas kan lide at lave. Letlæst for 10-12-årige.