Goyas realisme
af Anne Grethe Uldall
Fortælling, myte og drøm
Olie- og gasreserver
Mellemøsten : tro, mennesker, magt
af Johan Bender, Bent Gynther
Om regionens historiske baggrund for nutidens konflikter, de tre verdensreligioners udspring og konflikter, beskrivelse af en idè om en jødisk stat, Israels og Palæstinas nyere historie fra 1948 til fredsslutningen, samt beskrivelse af det historiske håndtryk mellem Arafat og Rabin i 1993. Med faktaafsnit om landene i Mellemøsten.
Et nyt klima? : drivhuseffekten - og os
af Leif Schack-Nielsen
Om de klimatiske og miljømæssige påvirkninger en menneskeskabt forøgelse af drivhuseffekten kan medføre. Bl.a. om atmosfærens opbygning, ozonlaget, kuldioxid, CFC-gasser, metan, aerosoleffekten samt foranstaltninger, som kan imødegå denne negative udvikling.
Familien : slægt, forældre, børn
af Rie Osted
Beskrivelse af familiens liv i vore dage med tilbageblik til tidligere tider samt en kort omtale af familieliv i andre dele af verden. Bl.a forelskelse og kærlighed, ægteskabet, samlivsformer, skilsmisse, om det at få børn, familielovgivningen samt de voksnes forpligtelser.
De fremmede i Danmark : flygtning, indvandrer, dansker
af Elisabeth Arnold
Om sagens gang fra fremmed til dansk statsborger som et spil, historisk tilbageblik, rettigheder og pligter i Danmark, danskere i det fremmede, forklaring på en række fremmed-begreber, racisme og fremmedhad samt beretning om 3 personers skæbne og problemer. Faktaoplysninger.
Har vi energien? : mennesker, muskler, maskiner
af Palle Vibe
Energiens historie fra lejrbål til vore dage; om energi, kræfter og arbejde, udnyttelse af energikilder, bl.a. vandkraft, vindkraft, jordenergi dampkraft, olie, atomkraft, vedvarende energi, kommende kraftkilder samt fremtidens energi f.eks. fusionsenergi. Indrammede faktaafsnit.
Hvad gør generne? : genetik, arvelighed
af Vibeke Manniche, Peter Riis Hansen
Om kroppens byggesten, cellerne, og deres biologiske opbygning i kromosomer og gener og deres arvelige betydning. Den genteknologiske udvikling og betydningen for planter, dyr og mennesker nu og fremover.
Livets udvikling : fra amøbe til menneske
af Claus Hemmert Lund
Indledes med afsnit om religiøse og metafysiske forklaringer på livets opståen og udvikling. Derefter fortælles om videnskabens evolutionsteorier, om "The Big Bang", jordens tilblivelse, livets opståen, dyrenes udvikling samt om fremtiden for mennesket og jordkloden.
At rejse er at leve : turisme - samfund - miljø
af Jens Aage Poulsen (f. 1953)
At rejse er at opleve noget nyt for at kunne se på sin egen tilværelse med nye øjne. Om turismens positive og negative sider. Hvad sker der med naturen og befolkningen i de lande vi besøger som turister?
Sundhed - sygdom : syg - rask - handicappet
af Carsten Scheuer
En ny tid : år 2000 - og hvad så?
af Elisabeth Uldall
Om tid og tidsregning gennem tiderne, indenfor både videnskab og religion. Desuden om levevis, traditioner og livsværdier i nutidens samfund, og om hvilke forventninger, både positive og negative, man kan have til fremtidens samfund på tærskelen til det ny årtusind.
Korset, halvmånen og dragen
af Sven Burmester
Tre unge mennesker fra henholdsvis USA, Egypten og Kina beskriver hvordan de ser sig selv og deres egen civilisation ved at fortælle om kultur, værdier, historie, familieforhold, miljø, fattigdom, menneskerettigheder, modernisering og internationalisering.