At læse for at lære : en praksisbog i læringsstrategier
af Gerd Fredheim
Idéer til hvordan klassens lærere kan samarbejde om at udvikle elevernes viden om og anvendelse af relevante læse- og læringsstrategier i alle fag, hvor de skal læse.
Læsevejlederen i funktion : fortællinger fra praksis
af Kirsten Jakobsen (f. 1945)
Børnelitteratur i praksis
af Ingelise Moos, Karen Vilhelmsen
Håndbog om at undervise i børne- og ungdomslitteratur i hele grundskoleforløbet med fagdidaktiske overvejelser og konkrete bud på hvordan undervisningsforløb kan tilrettelægges, gennemføres og begrundes fagligt.
Læsning i fagene
af Gerd Fredheim, Marianne Trettenes
Læseforståelse i praksis
af Lisbeth Hoff, Anette Høj Madsen
Mere læsning i fagene
af Gerd Fredheim, Marianne Trettenes
Mere læsning i fagene tager tråden op fra Læsning i fagene, men kan bruges, selvom eleverne ikke har arbejdet med den første bog. Med elevbogen Mere Læsning i fagene kan et lærerteam sammen sætte fokus på tværfaglig undervisning i læsning i 6.-7. klasse. Teamet planlægger i fællesskab forløbet, som dansklæreren introducerer og afslutter. Med Mere læsning i fagene øger eleverne deres læseforståelsen for bedre at kunne læse for at lære. Eleverne arbejder med: - at øve sig i at læse elementerne i en fagtekst - at vide, hvad de skal gøre før, under og efter læsning - at bruge denne viden, når de læser tekster i alle fag Læsning i fagene indeholder et introduktions- og evalueringskapitel til dansk, fagtekster til matematik, til de naturfaglige fag, til kristendomskundskab og til historie/samfundsfag. En kort gratis lærervejledning til Mere Læsning i fagene kan hentes på www.filer.gyldendal.dk Materialet er udarbejdet af Gerd Fredheim og Marianne Trettenes, der begge holder kurser og arbejder med læsning og læringsstrategier.
At skrive for at lære : en praksisbog i skrivning
af Gerd Fredheim
Mere læsning i fagene
af Gerd Fredheim, Marianne Trettenes
Skrivning i fagene
af Gerd Fredheim, Kirsten Jakobsen (f. 1945), Marianne Trettenes
Skrivning i fagene er et tværfagligt kursus i faglig skrivning i natur/teknik, historie, og kristendomskundskab.
Læs litteratur med forståelse : guide til en inkluderende undervisningsmetode
af Nina Berg Gøttsche, Helle Bundgaard Svendsen
Præsentation af metode til undervisning i læseforståelse, som giver alle elever i overbygningen mulighed for at deltage ligeværdigt i klassens litteraturarbejde.
Skrivning i fagene
af Gerd Fredheim, Kirsten Jakobsen (f. 1945)
Grib litteraturen : 50 litteraturdidaktiske greb : lærerens håndbog til en meningsfuld litteraturundervisning
af Ayoe Quist Henkel
Hermed 50 litteraturdidaktiske greb til at nytænke og gentænke litteraturundervisningen i hele grundskoleforløbet. Her er teori, eksempler fra praksis og helt konkrete greb lige til at anvende. For dansklærere i grundskolen.
Hop på skrivebussen : din vej til god skriveundervisning
af Charlotte Rytter
Skriveundervisningen i grundskolen har gennemgået en stor omvæltning og udvikling gennem de seneste år. Hop i denne bog ombord på skrivebussen og find din vej til god skriveundervisning. For grundskolens lærere og lærerstuderende.
Grib litteraturen 2 : verdensvendte forløb og 45 litteraturdidaktiske greb : lærerens håndbog til en meningsfuld litteraturundervisning
af Ayoe Quist Henkel
Grib litteraturen 2 rummer litteraturdidaktiske greb, der lægger op til, at eleverne sanser og skaber, når de læser litteratur. Brug de 45 kreative greb og færdige undervisningsforløb direkte i din undervisning i 0.-10. klasse. Grib litteraturen 2 er en fortsættelse af Grib litteraturen!, og kan bruges selvstændigt eller sammen med den.