Danmark - en demokratisk stat
af Niels Sørensen (f. 1973-06-02), Frederik Gammelgaard
For folkeskolens ældste elever - 9. - 10. kl. - forståelig behandling af de grundlæggende begreber omkring demokratiet i Danmark. Efter en kort historisk redgørelse opstiller bogen i otte kapitler spørgsmål og problemstillinger om bl.a.: Grundloven, folketinget, domstolene, regeringen, monarkiet, ministrene og interesseorganisationerne. Bogen giver selv svarene, og i de sidste to kapitler følges et folketingsmedlem og en ministers travle hverdag.
Valget mellem varerne : den politiske forbruger
af Regner Hansen (f. 1958)
Det danske arbejdsmarked
af Lars Erik Skovgaard
Ismerne : politiske og økonomiske strømninger før og nu
af Sven Skovmand
Historien om fem store ismer: Liberalismen, marxismen, anarkismen, georgismen og fascismen/nazismen. Efter præsentationen af bevægelsernes og ideernes grundlag og historie følger i det næste afsnit historien om, hvordan det siden gik, og hvor disse teorier og ideologier står i dag.
De hvides verden : kulturmødets tragedie
af Claus Buttenschøn, Olaf Ries
Om kulturmødet mellem Europa og resten af verden, der ofte fik en tragisk konsekvens for de berørte folkeslag. Med udgangspunkt i dagens debat om fremmede, indvandring, muslimer, hjælp til ulande og racisme gennemgås mere end 500 års historie.
Sådan fungerer amterne
af Frederik Gammelgaard, Niels Sørensen (f. 1973-06-02)
Sådan fungerer kommunerne
af Frederik Gammelgaard, Niels Sørensen (f. 1973-06-02)
Trafik og kommunikation : infrastruktur i Danmark
af Lars Erik Skovgaard
Samfund og sygdom : politik og menneske i Danmark
af Ester Larsen (f. 1936)
Politiske partier i Danmark : en håndbog
af Peter Bejder, Kim Boye Holt
Om demokratiet og de forskellige slags valg vi har i Danmark. Om de mest betydende partier, deres mærkesager, principper og historie.
Samfundsopslag : en håndbog
af Niels Lysholm, Karsten Møller (f. 1950-03-29)
Alfabetisk opstillet håndbog med 94 opslag, der behandler væsentlige samfundsmæssige begreber. Med en kort og faktuel beskrivelse af begreberne suppleret med en historisk gennemgang og aktuelle eksempler.
Konflikter og politik i verden - før
af Niels Lysholm, Karsten Møller (f. 1950-03-29)
Konflikter og politik i verden - nu
af Niels Lysholm, Karsten Møller (f. 1950-03-29)
Konflikter og politik i verden - nu indeholder en gennemgang af otte aktuelle konflikter fx Palæstina og Irak. Konflikterne er præsenteret kronologisk, og hver konflikt indledes med en faktaboks, der kort omtaler konfliktens indhold, årsager og anledning. Derefter følger en grundig gennemgang af baggrunden, forløbet og resulltatet. Bogen kan anvendes både som opslagsbog og som undervisningsbog. Bogen indledes med et mindre teoriafsnit. Her defineres blandt andet årsag, anledning, synsvinkel, perspektivering og HDI-indeks. Denne gennemgang skal sikre, at eleverne bliver i stand til at arbejde selvstændigt og systematisk med internationale konflikter.
I skyggen af terror
af Claus Buttenschøn, Olaf Ries
En grundig, tankevækkende bog om terror med mange relevante eksempler. Forfatterne har klare holdninger til problemet og perspektiverer til, at der findes langt større udfordringer for os f.eks. sult, fattigdom osv. Efter hvert kapitel finds oplæg til debat. Meget velskrevet med relevante fotos. Lærervejledning findes bag i bogen.
Europa og indvandringen
af Malin Westerlund
Præsentation af indvandringen i et historisk, nutidigt og fremtidigt perspektiv med fokus på de samfundsmæssige problemstillinger. Emnerne er bl.a. fattigdom, asylregler, truslen fra øst og oldtidens indvandrerdebat.
Den moderne turisme - på godt og ondt
af Peter Bejder, Kim Boye Holt
Om de mange forskellige former for turisme der findes fra charterturisme til individuelle rejsende. Med fokus på turisters rejsemønstre - herunder hvad der sker, når der falder bomber og udbryder krige.
Hey piger - og drenge : om kvindeliv og kønsroller
af Janne Mulvad, Julie Grothen
Mølleholmskolen har 26 stk fra tidligere fællessamling.
Natur, miljø og klima : mennesker og politik i Danmark
af Kaare Øster
Med Danmark i centrum sættes fokus på globale problemstillinger som CO2-udslip, natur- og miljøpolitik, overvågning af grundvand, energiforsyning, kontrol med kemien i hverdagen, naturopretning, naturparker, miljøcentre, klimakommnuner og FN's klimapanel.