Feministisk essay, der undersøger sammenhængen mellem patriarkatet og krig. Bogen kan læses af alle med interesse for international, klassisk feminisme.
I ny oversættelse foreligger nu Virginia Woolfs "Tre guineas" som en del af serien "Feministisk bibliotek". Essayet er opdelt i tre: Første del er udformet som et brev til en ukendt mand, der beder hende om hjælp til at afværge fremtidige krige. Hun argumenterer for, at krige kun kan afværges ved at fjerne ulighed mellem mænd og kvinder. Woolf mener, det kan gøres ved at give kvinder akademisk uddannelse. Anden del tager afsæt i kvinder, der har jobs på lige fod med mænd, men som bliver underbetalt. I de tilfælde, hvor de ikke bliver underbetalte, mener Woolf, at kvinderne former sig efter det patriarkalske system, som de før afskyede. Del tre bruger Woolf til at agitere for opgøret med det patriarkalske samfund, for uden kvinders påvirkning af uddannelse, samfund og magt, er det ikke muligt at undgå krig. Bogen afsluttes med noter og henvisninger.
Sproget er i denne nye oversættelse blevet mere nutidigt og moderne, men det intellektuelle sprog er bevaret. Woolf står stadig skarpt med sine feministiske ideer, argumenter og overvejelser.
De undersøgende elementer i bogen går også igen i Woolfs Eget værelseGlasklokken, men bogen rammer ned i rækken af feministiske klassikere på linje med fx Sylvia Plath's Glasklokken (Ved Olga Ravn og Mette Moestrup)De undersøgende elementer i bogen går også igen i Woolfs Eget værelse, men bogen rammer ned i rækken af feministiske klassikere på linje med fx Sylvia Plath's (Ved Olga Ravn og Mette Moestrup).