Øjenåbnende undersøgelse af hverdags- og strukturel sexisme. Til læsere med interesse for debatten om køn og ligestilling, samfund og diskrimination af kvinder.
Politik, politi, retsvæsen, uddannelse og medier er de fem "økosystemer", der fremhæves som de vigtigste faktorer for strukturel sexisme. Den britiske forfatter startede i 2012 "The Everyday Sexism Project", en NGO der også er etableret i Danmark og indsamler beretninger om hverdagssexisme. Bogens eksempler kommer især fra England og USA og beskriver kort sager om bl.a. kvindemord, partnervold, forskelsbehandling, befamling og verbale krænkelser. Den er skrevet i kølvandet på den hidsige debat, der rejste sig på nettet med #MeToo og #NotAllMen på baggrund af en række seksuelle krænkelsessager og voldtægter, og opfordrer til systemisk forandring.
Hverdagssexisme og de samfundsstrukturelle forhold, der, særligt i forhold til kvinder, vedligeholder kønsdiskrimination, får en ordentlig omgang i denne bog. De barske eksempler taler nærmest for sig selv - fra bøvede tilråb på gaden om "dens" flotte babser til håndtering af vold og voldtægt i politi og retsvæsen, hvor en bilejer får større erstatning end den kvinde, der fik hamret sit hoved ned i bilen af sin ex-mand. Det kræver en hårdhudet læser med feministisk interesse, og det er nok i den målgruppe, læserne primært vil findes.
Sorthumoristiske F-ordetNu taler jegKilljoy manifest er også skarp, men dansk ligesom Nu taler jeg. Killjoy manifest er for den, der tør tage debattenSorthumoristiske F-ordet er også skarp, men dansk ligesom . Killjoy manifest er for den, der tør tage debattenSorthumoristiske F-ordet er også skarp, men dansk ligesom Nu taler jeg. er for den, der tør tage debatten.