Bøger / faglitteratur til børn / forsøg

Spændende eksperimenter


Beskrivelse


Magiske eksperimenter og tryllerier med bl.a. vand og is, lysets brydning, meteorologiske måleinstrumenter, farver og væsker samt kræfter og kraftoverførsel. Fotos med tegninger med ledsagende tekst.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Lene Kristiansen

d. 18. dec. 2018

Ja, hvis titlen virker bekendt, eller måske mere indholdet i titlen, er det ikke helt ved siden af, i hvert fald når man ser tilbage på de sidste års udgivelser. Og Spændende eksperimenterligner - men adskiller sig alligevel. Den viser forsøg med vand, farver, hjemmelavede måleinstrumenter, balance og luft for en målgruppe, der dækker de mindste science-fans. Og hvor Jennings bøger,Sjoveforsøg... mere er baseret på indlæring og forståelse, sætter bogen her magien i højsædet, alt med baggrund i en naturlig forklaring. Det er trylleri, når - som her nudler - bevæger sig idanskvand, når sukker, farve og vand giver de flotteste mønstre, eller når en grankogle kan bruges som et barometer. Bogen er tilrettelagt, så den er nem at arbejde ud fra, og har tillige et megetflot lay-out. Ill. med en blanding af forklarende fotografier og tegninger i en flot helhed og glade farver. Ingen tvivl om at den nok skal fange de 5- ca. 9-årige, som selv vil kunne udføre mangeaf eksperimenterne.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Hans Pedersen (skole)

d. 18. dec. 2018

Videbegærlige unger fra 8-10 år har de seneste år fået en lang række bøger til hjælp i deres søgen efter viden om den verden, der omgiver dem. Nævnes kan f.eks. Jennings: Sjove forsøg medting, der kan flyde og synke fra 1989, Mallings: Vi undersøger kræfter og Vi undersøger vand, begge fra 1990, og Wilkins: Min bog om luft, lys og vand fra 1992. Her kommer så en til, der, som denævnte, bygger på ideen om at vise, hvordan almindelige og dagligdags ting gemmer kræfter og egenskaber, som er et studie værd. Emnerne, der tages op i bogen her er bl.a. forsøg med vand og is,lysets brydning, meteorologiske målinger, kromatografi, kræfter m.m. I kort tekst og mange informationsbærende illustrationer ledes læseren gennem de forskellige enkle og ufarlige eksperimenter,der alle kan udføres med ting fra enhver husholdning. Bogen er måske ikke så undervisningstilrettelagt som ovennævnte, men vil alligevel kunne indgå som materiale i de yngste klassersværkstedsundervisning. Under alleomstændigheder skal målgruppen have en voksen til at tolke teksten, der ikke kan selvlæses før eksperimenterne har mistet deres interesse. Ingen ordliste ellerstikordsregister.



Informationer og udgaver