Bøger / skønlitteratur til børn

Søde ven!


Beskrivelse


Billedbog. Den store bjørn Buster begynder i skolen, og dyrene i klassen venter en sød lille bamse. Men Buster er skræmmende stor, klodset og uvelkommen. Men dyrene opdager, at også Buster kan blive en ven.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. sep. 2011

af

af

Inger Søndergaard

d. 1. sep. 2011

2 søde billedbøger om hvordan bjørnen både kan være anderledes, stor og klodset, men alligevel kan få venner blandt de andre i klassen. Børn fra 3 år vil let kunne identificere sig med bjørnen eller hans nye venner, selv om rammen er en skoleklasse.

Forfatteren kender vi ikke fra tidligere bøger på dansk. Tim Warnes har til gengæld tegnet mange billedbøger, som vi kender. Han har bl.a. illustreret Bjørnehistorier fra hele verden, 1998 og senest Undskyld, 2009. Bjørnen spiller også en fremtrædende rolle i disse to nye billedbøger. Den fortæller historien om, hvordan den kæmpestore og tilsyneladende frygtindgydende bjørn Buster med et rart og venligt sind bliver venner med kaninen, musene, ræven og muldvarpen. Det er de udtryksfulde illustrationer i klare farver og med små dramatiske højdepunkter for de mindste, der bærer historierne igennem. Historierne har været fortalt mange gange før i forskellige versioner, men det gør dem ikke mindre relevante. Teksten er kort, så også de yngste tilhørere kan forstå den.

Der er mange billedbøger om, hvordan dyr på trods af forskelligheder bliver venner. Disse adskiller sig ikke i mængden, med undtagelse af, at den foregår i en skole.

2 søde bøger om at være forskellige og anvende ulighederne til et venskab. Uanset at de handler om dyr i en skoleklasse, kan de bruges som udgangspunkt for en snak med mindre børn om at være venner på trods af forskelligheder.



Informationer og udgaver