Film / nonfiktion til børn / realfilm med animerede sekvenser

Fortællingen om Rosa


Beskrivelse


5 anbragte børn og unge skildrer, hvordan det er at leve et liv, hvor man bor hos en plejefamilie og samtidig bærer på det svigt, man har været udsat for fra sine egne forældre.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. okt. 2011

af

af

Ellen Skall Sørensen

d. 13. okt. 2011

Filmen henvender sig til plejebørn, plejeforældre, forældre, sagsbehandlere, socialpædagoger og alle andre, der har med anbragte børn at gøre.

Fortællingen om Rosa er en animationsfilm om pigen, der må forlade sin familie for at flytte i plejefamilie. Filmen viser, hvordan 5 børn/unge i fællesskab ud fra egne erfaringer med anbringelse skaber historien om Rosa. De 5 fortæller om, hvordan deres liv formede sig inden anbringelsen med forældre med alkoholproblemer og psykiske sygdomme, og hvordan de klarer sig i en fremmed familie. Fælles for dem er en loyalitet mod forældrene - på trods af at de har oplevet utallige svigt. Flere af dem har trods kærlighed til biologiske forældre selv indset, at det ikke giver dem noget godt at bo "hjemme", og som en af dem siger: "Min mor viste, at hun elskede mig ved at sende mig væk". Det er hjerteskærende historier om at blive svigtet igen og igen; om hvor ondt det gør at vælge fra og om at skulle finde sig til rette i en ny familie.

Bl.a. Giv mig en god barndom fortæller om plejefamilier. Filmen er "undervejs" på mit bibliotek og har allerede 7 reserveringer. Det kan give et fingerpeg om emnets vigtighed.

5 anbragte børn/unge fortæller om deres tilværelse før anbringelsen og livet i plejefamilier, samtidig med at man følger deres ideer til handlingen i animationsfilmen om Rosa. Rørende og hudløs ærlig film om svigtede børn/unge. Ideen med fortællingen om Rosa fungerer rigtig godt. Anbefales varmt.


Sygeplejersken

Årg. 112, nr. 2 (2012)

af

af

Hanne Lindhardt

Årg. 112, nr. 2 (2012)



Informationer og udgaver