Film / fiktion / komedier

Flemming og Berit


Beskrivelse


Registreret revisor Flemming og sygeplejerske Berit lever i et rutinepræget ægteskab i parcelhuset, men specielt Berit har drømme om noget andet og større.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. feb. 2009

af

af

Frans Rasmussen

d. 17. feb. 2009

"Der kommer et tidspunkt i ethvert ægteskab, hvor...". Alle husker parcelhusægteparret Flemming og Berits fortrædeligheder, og gensynet er herlig nostalgi og pragtfuld satire.

Flemming og Berit bor i parcelhus i københavnsområdet. Børnene Kim og Louise på hhv. 10 og 12 år ser man aldrig noget til. De går på fritidshjem og har frikort. Det har Flemming ikke. Han er registreret revisor, kæmper med kørselsfradrag og bliver indkaldt til Ligningskommissionen. Mødet med Skattevæsenet betyder, at firmaet må lukke. Flemming går forhutlet rundt som arbejdsløs, men støttes af sin tidligere sekretær Ruth. Berit er sygeplejerske, men drømmer om noget andet. Ægteskabet keder: "Det er som om vi har prøvet det hele før", og måske kan man møde en mand med store brune øjne. Serien blev instrueret af Lone Scherfig, der allerede her viste evner for satiren over det moderne parforhold.

Flemming og Berit startede som vignet til TV2's "Eleva2eren" i 1989 og blev siden til landets første julekalender for voksne med de 25 (!) afsnit af "Jul i den gamle trædemølle". I modsætning til tv's samtidige satireprogrammer var serien ikke knyttet til aktuelle politiske begivenheder, men til almene tidstypiske samlivsproblemer.

Serien er en parodisk skildring af vaneægteskabet og bliver for alvor unik, underholdende og meget rammende gennem replikkunsten, der indeholder herlige brud mellem drøm og realitet. Samtidig gør dens genreparodier, herunder parodier på tv-mediet selv, den til en uforglemmelig oplevelse.