Bøger / faglitteratur til børn / pegebøger

Maskiner på byggepladsen


Beskrivelse


Pegebog med bevægelige dele - om maskiner og køretøjer på byggepladsen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. feb. 2010

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 11. feb. 2010

Kvadratisk papbilledbog med bevægelige dele, et par røre- og føle-elementer samt en enkelt løft og kig-klap. Bogen er nok især for drenge fra 3 år.

Illustrator kendes for tre titler på dansk, som dog ikke findes på særlig mange biblioteker, herunder Hvor er ællingerne?, 2002. Illustrationerne er tegnet med konturstreger og farvelagt med ret klare farver, og byggepladsen er befolket med joviale næsten smilende mænd, der betjener maskiner og lastbiler. De bevægelige dele virker solide, og indbefatter fx bulldozer på forsiden der kan køre frem (og tilbage) ved træk og skub, og i et senere opslag kan man prøve vippelad på lastbil. Teksten beskriver, hvad der foregår i billederne. Tekst og billeder passer fint sammen. Dækkende forside, men lidt for tekstrig bagsidetekst i forhold til indholdet.

Bogen er, sammenlignet med hvad vi ellers har om emnet, brugbar og anvendelig, og den har jo de bevægelige dele, men et par af de bedste billedbøger om emnet til målgruppen er nok stadig Hvad sker der på byggepladsen?, 2006 og En byggeplads, 2005, men de bliver jo også slidt op en dag, og denne kan supplere.

Dette er nummeret før legetøj, men bogen har pædagogiske funktioner i forhold til sproglig stimulering, så bogen er anvendelig til målgruppen, der sikkert vil nyde den.



Informationer og udgaver