Denne antologi præsenterer ti forskellige måder at anskue klasserummet på, som kan give lærere og lærerstuderende optikker til at begribe, hvad der sker i undervisningen samt værktøjer til at handle derpå. Bogen har relevans for lærerstuderende samt undervisere.
Antologien er skrevet af ti forskellige forskere, som i hver sit kapitel fokuserer på forskellige temaer med betydning for den verden, der skabes, når elever og lærere mødes i klasserummet. Blandt emnerne er klasserummets historie, koreografi, følelser og dynamikker. Kapitlerne klæder underviseren på til at kunne se og forstå de mange faktorer, som påvirker det fælles rum i klassen, ikke bare det fysiske rum men også interaktionerne mellem mennesker, og bruge denne viden til at styre fællesskabet hensigtsmæssigt.
Det er en fagligt velfunderet bog, som giver gode værktøjer til at kunne anskue undervisningen, tolke på anskuelserne og tilpasse undervisningen på baggrund af denne viden.
Bogen kan suppleres med udgivelser som Fleksible læringsmiljøer - ledelse og organisering af undervisningSynlig læring og læringens anatomiDen smukke risiko i uddannelse og pædagogik, Synlig læring og læringens anatomi og Den smukke risiko i uddannelse og pædagogikBogen kan suppleres med udgivelser som Fleksible læringsmiljøer - ledelse og organisering af undervisning, og Den smukke risiko i uddannelse og pædagogikBogen kan suppleres med udgivelser som Fleksible læringsmiljøer - ledelse og organisering af undervisning, Synlig læring og læringens anatomi og .