Henvender sig til de mere tænksomme læsere fra ca. 13-16 år. Men vil bestemt også egne sig som diskussionsoplæg i undervisningsøjemed.
Forfatteren har mange bøger for mange forskellige aldersgrupper bag sig. Men som det meste af hans forfatterskab, henvender også denne bog sig til de mere tænksomme, af vore gode børne- og ungelæsere. Bogen handler om den unavngivne jeg-fortæller på 14 år, der er meget påvirket af de billeder af sultne børn i Afrika, som han ser i fjernsynet. Han beslutter sig for at gøre noget ved det - uanset hvad hans omverden synes om det. Han må skaffe penge til de sultende børn - koste hvad det vil. Bogen er både ubehagelig og bevægende sine steder, og man kan ikke undgå at blive berørt af den unge mands indignation over verdens uretfærdighed. Sproget er enkelt og flyder godt. Bogen er illustreret af Maria Lundén og hun har lavet en udmærket forside, der signalerer ungdomsbog. Bagsideteksten er udmærket og formidler indholdet fint.
Jeg kan ikke komme på andre skønlitterære titler der ligner denne. Det nærmeste vil være fag-titler såsom Jens Jørgen Nygaards Sult i Afrika, 1991, som også kan bruges som debatbog.
En meget bevægende fortælling om et emne, som de fleste af os vælger ikke at tænke for meget over i hverdagen.