Aktionslæring er et system, der kan bruges som ramme for at udvikle de professionelles arbejde og samarbejde gennem analyser og aktioner til gavn for elevernes læring og trivsel. For alle aktører i skolen, herunder også ledelserne.
Formålet med bogen er at være en praksisnær guide til arbejdet med aktionslæring, og via modeller, cases og spørgsmål at kvalificere diskussioner og valg med udgangspunkt i den eksisterende praksis på en skole. Bogen indleder med en række afklarings-spørgsmål til medarbejdere og ledere for at sikre et fælles udgangspunkt og en enighed om, hvor man vil hen - for så derefter at bruge bogens principper. Bogen inddeler aktionslæringsforløbet i tre overordnede faser: afdækning og formulering af forundring, afprøvning og observation, undersøgende samtale.
En meget relevant og vigtig bog, der styrker det professionelle samarbejde, der er nødvendigt for at sikre en god skole, hvor læring og trivsel er i højsædet. Bogen er meget overskuelig, den er let tilgængelig og de tre faser belægges med en række gode konkrete praksiseksempler med spørgsmål til styrkelse af arbejdet med bogens cases og egen praksis. Gode eksempler på observationsmetoder, video, fotos, lærer-elevlogbøger og interviews med elever. En meget anvendelig bog, og helt sikkert et godt bud på god og nyttig kompetenceudvikling.
Bogen relateres til Didaktionslæring i praksis.