Samtalebog, hvor forfatteren Erling Jepsen og filminstruktøren Henrik Ruben Genz taler om deres fælles barndom på Åvej i Gram i Sønderjylland. Henvender sig til biografilæsere, folk fra Gram og omegn, Erling Jepsen-interesserede og læsere af samtalebøger.
I urhavet levede der for 7-8 millioner år siden aggressive hajer og kæmpefisk, som siden blev til fossiler i leret under Gram. Leret blev til mursten på Gram Teglværk og brugt til at bygge bl.a. de huse, som bogens to hovedpersoner og deres familier boede i. Så det er murstenenes skyld, at folk fra Gram er så stærkt styret af deres instinkter. Det primitive er simpelthen sivet ud af væggene og ind i beboerne på Åvej, bl.a. lille Henrik, som fulgte i hælene på den 3 år ældre Erling. Tredive år senere mødes de i forbindelse med Genz' filmatisering af Jepsens roman Frygtelig lykkelig og taler om deres barndom fyldt med sorger, glæder, frygt, en masse våben under sofaerne og undren over fædrenes gøren og laden. Indeholder sort/hvide familiefotos.
I anledningen af filmpremieren er der lavet flere avisinterviews med instruktøren og Jepsen. Han har tidligere skildret sin sindsoprivende opvækst i romaner. Andre mandlige forfattere har også skrevet tragikomiske bøger om deres underlige fædre, fx Et hjem med gevær af Cato Thau-Jensen og Gud taler ud af Blendstrup.
Letlæst og underholdende samtalebog under overskriften: Børn bør ikke vokse op i provinsen - det er livsfarligt.