Personlige og barske fortællinger om de mange grønlandske børn, der blev sendt på genopdragelse i Danmark. For alle med interesse for Danmarks kolonihistorie og Grønland.
I starten af 1950'erne, da Danmark udrullede enorme reformer for at modernisere det, der endnu var en dansk koloni, gennemlevede lokalbefolkningen det mørkeste kapitel af dansk kolonialisme i Grønland. Som et led i at gøre grønlænderne mere danske blev børn taget fra deres forældre, og familier tvunget fra deres hjem, ligesom den danske regering forsøgte at erstatte det grønlandske sprog og kultur med dansk. Baggrunden for bogen er en omfattende research, bl.a. i Rigsarkivet og Folketingets Bibliotek i København, i FN's arkiver i New York samt rejser i Grønland. Bogen har masser af øjenvidneberetninger fra grønlændere, der oplevede danskernes insisteren på at gøre de arktiske folk danske. Bogen er udelukkende baseret på skriftlige og mundtlige kilder. De børn, der oplevede moderniseringen af Grønland, er i dag den sidste generation, der kan fortælle om den tid.
Aktuel og velresearchet bog, der behandler et mørkt emne. Historien er ubarmhjertig og grum og viser en side af Danmark, som få ønsker at kendes ved. De personlige kilder og fortællinger er fængslende og sætter sig dybt i læseren.
For mere viden om den danske kolonihistorie vil det være oplagt at supplere med Danske kolonihistorier.