Bogen borer dybt i europæisk tankegods og går bag det onde som begreb og skabelsen af også vor tids fjendebilleder. Sigtet med bogen er at gentænke det religiøse i en tid, hvor religion igen fylder meget. Bogen formidler central forskning på et højt niveau, og den henvender sig til universitetsstuderende eller andre med interesse for filosofiske og religionshistoriske problemstillinger.
I den lille men vægtige bog om Antikrist tager forfatteren fat på de dualistiske forestillinger, om kampen mellem det gode og onde ud fra oldkirkelige skrifter og europæiske tekster. Han fortæller bla. om Bogomilerne, som var en bevægelse, der opstod i Bulgarien, og som gjorde oprør mod den ortodokse kirke. Katharerne var en sydeuropæisk kættersk bevægelse, der beskæftigede sig med det onde. Han trækker de lange linjer i hadet mod jøderne, og som førte til vor tids folkedrab. Forfatteren har i mange år forsket i den vestlige kulturs åndelige traditioner og senest skrevet Middelalderens naturfilosofi, 2009.
Peter Thielst: Det onde, 1993 er en lettere læst bog om samme problemstilling, men den går ikke så dybt ned.
En lærd og vægtig bog gennemanalyserer centrale tekster, der belyser tanken om dualismen, kampen mellem det gode og onde, i europæisk tradition. Forfatteren giver en større forståelse for skabelsen af fjendebilleder og giver stof til fornyet diskussion af det religiøse.