Et kunst- og arkitekturhistorisk værk som handler om arkitekten Christian Hansen, der tilhørte den lidt upåagtede periode i 1800-tallet, der kaldes historicisme.
Danmark havde i 1800-tallet to arkitektbrødre, som satte deres præg på arkitekturen ude i Europa: Christian og Theophilus Hansen. Mens Th. Hansen stod bag markante arbejder i Wien, bosatte storebror Christian (1803-1883) sig i Athen i årene 1831 til 1857, hvor han dels deltog i udgravningerne på Akropolis, dels stod bag en lang række nybyggerier der: bl.a. Håbets Hospital, Athens Katedral og Athens Universitet. I 1857 vendte han hjem til København for at modtage et professorat ved Akademiet, og derforuden at praktisere som arkitekt og kgl. bygningsinspektør. Han er arkitekten bag bl.a. Kommunehospitalet og Zoologisk Museum samt - som en helt ny dokumentation - det smukke væksthus i Botanisk Have. Dertil har han restaureret bl.a. Roskilde Domkirke og klosterkirker i både Sorø og Maribo. Forfatteren er mag.art. i klassisk arkæologi og er forfatter til flere bøger om bl.a. guldalder og bygningskunst.
Christian Hansen : breve og tegninger fra Grækenland, 1994 samt artikler i forskellige årbøger og skrifter.
Bogen dokumenterer med stor grundighed og bl.a. med baggrund i brevvekslinger og andre arkivalier denne ganske produktive arkitekts liv og værker og hans møder med datidens kulturpersonligheder. Arkitektens egne skitser, tegninger og akvareller pryder skiftevis med samtidige portrætter og fotografier bogens store format.