Bogen om demokratiforkæmperen Aung San Suu Kyi kan læses som en biografi om en verdenskendt kvinde, samtidig med at den giver et indblik i Burmas politiske forhold de seneste årtier.
Aung San Suu Kyi er født i 1945 som datter af den navnkundige Aung San, der befriede Burma fra det engelske kolonistyre men som blev myrdet i 1947. Moderen var i en periode ambassadør i New Delhi. Aung San Sun Kyi studerede i Oxford og blev engelsk gift. Hun havde lagt an til en akademisk karriere, da hun blev kaldt hjem til sin syge mor i Rangoon i 1988. Her blev hun holdt i husarrest i ialt 15 år, indtil hun blev løsladt i 2010. Bogen fortæller om det kosmopolitiske liv, isolationen, hendes mentale kamp, og det ikon hun blev for frihed og demokrati i hele verden. I 1991 blev hun tildelt Nobels Fredspris, men modtog den først i 2010. Ligeledes beskriver bogen de historiske og politiske forhold i Burma eller Myanmar de seneste årtier. Jesper Bengtsson er svensk forfatter og journalist og har i mange år beskæftiget sig med landet.
E. Johnson-Sirleaf: Det barn bliver til noget stort, 2009 og L. Gbowee: Ikke mere at miste, 2012 er også om kendte kvinder, der har sat livet på spil.
Aung San Suu Kyi er blevet verdenskendt i sin kamp for fred og demokrati. Den spændende biografi giver et godt indblik i hendes mod, hendes åndelige værdier og de personlige ofre. En meget læseværdig beskrivelse af Burmas nyere historie på baggrund af en usædvanlig kvindeskæbne, og den vil kunne læses bredt.