Biografien om en sudanesisk kvinde, der blev sigtet og dømt til 40 piskeslag for at gå med bukser, fortæller om kvindeundertrykkelsen i et muslimsk land, der er styret af sharialoven. Den kan læses af alle, der interesserer sig for tredjeverdenslandenes samfundsudvikling og om stærke kvinders vilje og mod til at kæmpe mod uretfærdighed.
I Sudan kan en kvinde blive idømt bøde, fængsel eller piskeslag for at bære uanstændig påklædning, som strider mod den offentlige moral. Fortælleren, journalisten Lubna, i denne stærke beretning, blev i 2009 i Khartoum arresteret sammen med en række andre kvinder, fordi de havde bukser på. Som kendt skribent og ansat i FN brugte hun sit store netværk til at påkalde sig international opmærksomhed om det absurde i sharialoven, som især går ud over kvinderne. Sagen giver også anledning til at fortælle om enkers indespærring efter mandens død, generelt om kvindernes vilkår og livet i stammesamfundene.
Bogen minder om A. Hirsi Alis erindringer: Ayaan, 2006, der handler om hendes muslimske opvækst i Somalia og flugt herfra.
Det er en velskrevet og gribende beretning om en kvindes kamp mod Sudans retssystem, som er baseret på sharialoven. Den giver et godt indblik i landets nyere historie på baggrund af stammesamfundet og dets traditioner, om samfundets udvikling, hvor det moderne livs pres trods alt giver anledning til håb om forandringer.