Højtlæsningsbog for de 6-8-årige og deres voksne. Den brune farve på forsiden taler ikke umiddelbart til hverken børn eller voksne, så formidling vil være nødvendigt. Farven minder mig om 1970'erne.
Forfatter har selv illustreret bogen og er tidligere set på dansk som illustrator i to billedbøger. Bogen består af et forord og ni kapitler med hver sin korte afsluttede historie. I forordet præsenteres de personer, der er fremtrædende i bogen. Hønen (der opfører sig og taler som et menneske) beskrives som "beskeden, tilbageholdende, næsten genert, hjertensgod og overhovedet ikke indbildsk" (s. 11). Men allerede i første kapitel oplever man at den er helt modsat. Det virker forvirrende at hønen bliver beskrevet på denne måde, når de andre personer bliver beskrevet præcis som de er. Krøllefrits går i 4. klasse og bor sammen med sin bedstemor, Veronika, og hønen. De laver mange sjove ting sammen og af og til er genbopigen, Maja, også med. Sympatien for hønen vokser gennem bogen og det er en bog der vinder ved genlæsning. Illustrationerne er stregtegninger, der er holdt i en naiv stil.
Casper og den sindrige høne er også en særegen bog, der handler om en dreng, der er ven med en høne.
Særegen bog om en dreng, der er ven med en dramahøne. Bogen vinder ved genlæsning, men kan godt være en tung starter. Den vil have godt af at blive formidlet, da den brune farve ikke ligefrem fanger børn og voksne. Man kan godt eksperimentere lidt med at læse kapitlerne i vilkårlig rækkefølge.