Aktuel bog om populisme som fænomen i den moderne, digitaliserede verden. For samfundsinteresserede.
Erik J. Huigen udgav i 2014 Lemmingeeffekten, der diskuterede, hvorfor der i stort set alle de vestlige lande føres en politik, der reducerer velfærdsstaten. Nu følger han op med en bog om populismen som et fænomen i den moderne, digitaliserede verden. Huigens påstand er, at vi rider på en bølge, både sammen og hver for sig, som har fjernet os fra virkeligheden. Vi magter ikke længere at skelne mellem verden derude og vores forestillinger/fortællinger om den. Huigen placerer aktuelle problemstillinger som stress, arbejdsmarkedsforhold, klimakrise og flygtningestrømme i en større kontekst og argumenterer for, at uden evnen til refleksiv tænkning og kritisk fortolkning af den information, vi møder i den digitale og globaliserede virkelighed, er vi prisgivet populismen.
Svært stof, der stiller skarpt på betydningen af dannelse, værdier, identitet og bevidsthed og vores (manglende) evne til refleksiv tænkning og kritisk fortolkning. En abstrakt og noget filosofisk vinkel på sammenhængen mellem vores forskellige opfattelser af virkeligheden og populisme.
Til dels sammenlignelig med bøger om populisme og fake news, fx Rachlins Folket og magtenTilbage til virkeligheden, en mere gængs fremstilling om populismens fremmarch i verden i dag, om dens væsen, historie og betydning, samt Tilbage til virkeligheden om hvordan vi kan modarbejde og håndtere fake newsTil dels sammenlignelig med bøger om populisme og fake news, fx Rachlins Folket og magten, en mere gængs fremstilling om populismens fremmarch i verden i dag, om dens væsen, historie og betydning, samt om hvordan vi kan modarbejde og håndtere fake news.