Bøger / faglitteratur / bibliografier

Populismens klassekamp : om udlændingepolitikken og venstrefløjens tabte arbejdervælgere


Beskrivelse


Om den kulturelle klassekamp mellem højre- og venstrefløjen i dansk politik, som udspringer af deres radikalt forskellige livsstile og værdier, ikke mindst i forhold til udlændingepolitikken.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. okt. 2018

af

af

Thomas Ry Andersen

d. 16. okt. 2018

Hvordan kan venstrefløjen vinde arbejdervælgerne tilbage fra Dansk Folkeparti? Kun ved at stoppe stigmatiseringen af DF-vælgerne og blive bedre til at forstå dem og deres udfordringer. For politisk interesserede.

Kristian Thorups udgangspunkt er at forstå og forklare DF-vælgeres holdninger til indvandring ud fra deres økonomiske og sociale interesser i samfundet. Dermed går han ikke i brechen for DF, men håber, at venstrefløjen med en forstående tilgang, med tiden kan vinde de tabte vælgere tilbage og dermed overflødiggøre partiet. Bogen tager afsæt i en række personlige fortællinger, som bl.a. viser, hvordan flere DF-vælgere i dagens Danmark bliver stigmatiseret som følge af deres holdninger. Med afsæt i Bourdieus habitus-begreb analyserer bogen også DF-vælgernes ideologikritik og kamp mod den kulturelle overklasse, ligesom den også indeholder en kritik af både Dansk Folkeparties ideologi og mange af de multikulturelle tendenser på venstrefløjen.

Et opråb til venstrefløjen om, hvordan tabte vælgere kan vindes tilbage fra DF. Men bogen vil med sit forstående og afbalancerede udgangspunkt med fordel kunne læses uanset politisk ståsted og måske være et godt eksempel til efterfølgelse i disse usikre tider.

Tesfayes Velkommen MustafaForstå populismen! vise bl.a. hvordan Socialdemokratiet tabte store dele af sine oprindelige vælgere til DF. De mange bøger om populismen, som er udkommet, er i højere grad begrebsorienterede og med international udsyn, fx Libaks Forstå populismen!Tesfayes Velkommen Mustafa vise bl.a. hvordan Socialdemokratiet tabte store dele af sine oprindelige vælgere til DF. De mange bøger om populismen, som er udkommet, er i højere grad begrebsorienterede og med international udsyn, fx Libaks .


Politiken

d. 3. nov. 2018

af

af

Per Michael Jespersen (f. 1963)

d. 3. nov. 2018


Information

d. 26. okt. 2018

af

af

Mikkel Thorup (f. 1973)

d. 26. okt. 2018


Social kritik

Årg. 30, nr. 156 (2018)

af

af

Morten Thing

Årg. 30, nr. 156 (2018)