De 9-12-årige piger der bare må sluge enhver bog, der lugter den mindste smule af hest vil også gå løs på denne lidt aldrende serie, ivrigt inspireret af deres mødre, der husker den fra deres egen barndom.
Den 18-årige Lisbeth Pahnkes forfatterkarriere beyndte, da forlaget Rabén & Sjögren i 1964 udskrev en romankonkurrence. Manuskriptet blev til de to første Britta-bøger. I alt udkom 14 bøger som er oversat til en række sprog. Kærligheden til heste var livsvarig, i dag har Lisbeth Pahnke eget stutteri. På dansk er Britta-bøgerne udkommet i utallige oplag, og de fire første titler om Britta bliver nu genudgivet i Danmark. Denne såkaldte 2. udgave er blot et fotografisk optryk af 1. udgave. Selv om bøgerne er mere end fyrre år gamle, fungerer skildringerne af livet på rideskolen med heste og veninder, glæder og sorger stadig for de piger der elsker dette univers. Typografien er åben og relativt letlæst, og sproget virker ikke alt for forældet. Omslagsillustrationerne er Robert Vibys kendte, mens bagsideteksterne er forkortede og peppet lidt op med en festlig rød farve.
Med hestejargon og tøsefnidder har bøgerne om Britta og hverdagen i rideskolen samme målgruppe som serien Pony & Co, der er udkommet indenfor de sidste par år og som naturligt nok er mere nutidige.
Britta-bøgerne har bevist deres overlevelsesevne hos snart to generationer af hesteglade piger. De bliver stadig udlånt fra bibliotekerne, og et par friske eksemplarer til hestehylden vil sikre serien nye læsere.