Bogen er en guldgrube for dem, der virkelig interesserer sig for dansens historie i Danmark i de sidste 500 år, både når det gælder den selskabelige dans og scenedansen.
Henning Urup er arkivleder ved Dansk Dansehistorisk Arkiv, og han er forfatter til en lang række artikler om dans og musik og medforfatter til bogen Bournonville - tradition og fornyelse, 1989. Formålet med denne afhandling, som Henning Urup selv kalder sin bog, er at beskrive dansens historie i Danmark som en parallel til de værker, der eksisterer om dansk musikhistorie. Forfatteren lægger særlig vægt på danseformerne, og med det mener han dansens bevægelsesmønster i samspil med musikkens struktur. Bogen er inddelt i 4 hovedkapitler : dansen før år 1700, dansen i 1700-tallet, dansen i 1800-tallet og dansen i 1900-tallet frem til ca. 1950. Inden for hvert kapitel skelner forfatteren mellem selskabelig dans og scenisk dans, desuden er dansene opdelt i solodanse, pardanse og gruppedanse. Bogen afsluttes med ca. 55 sider med noter og fortegnelse over anvendt litteratur.
Der findes ikke noget tilsvarende på dansk, som samler hele det kendte danske kildemateriale suppleret med udenlandsk.
For målgruppen og for eftertiden er bogen uden tvivl en vigtig bog, men i folkebibliotekssammenhæng tror jeg målgruppen vil være ret begrænset.