Er det på tide at de klassiske dyder vinder indpas igen? I lyset af aktuelle udfordringer, ser otte debatører på dannelsesidealer, kardinaldyderne og de teologiske dyder: tro, håb og kærlighed. Til interesserede i dagsaktuelle emner og debatbøger.
Suzanne Brøgger, Anders Fog Jensen, Peter Lodberg, Ulrik Houlind Rasmussen, Per Øhrgaard, Henrik Jensen og Helle Skaarup skriver hver om en af de klassiske dyder: mådehold, mod, retfærdighed, klogskab, tro, håb og kærlighed. De skriver i lyset af samfundets situation i dag med både Covid-19, Metoo og identitetspolitik som bagtæppe og med deres personlige erfaringer som guide. Måske har vi brug for at stifte bekendtskab med dyderne igen, i en tid hvor mange ser et fald i dannelsen, en fare i populismen og en overdreven fokus på det enkelte individ. Martin Herbst samler i bogens sidste kapitel op på dyderne og sætter dem i kontekst til deres historiske ophav.
En fin antologi, der tager en af tidens store diskussionsemner op - den manglende dannelse, eller i al fald det, der ses som et dannelsesfald. De otte forfattere giver nogle vedkommende og kloge betragtninger på dyderne som en prisme for tiden, vores moralske udfordringer, kultur og identitetsdannelse.
I De syv glæderDen 8. dødssyndDe syv dødssynderDen samlede dyd er der fokus på dydernes modpol, dødssynderne, ligesom i Den 8. dødssynd og De syv dødssynder, der tilsvarende handler om dannelsesbegrebet. Mere om kardinaldyderne i fx Den samlede dydI De syv glæder er der fokus på dydernes modpol, dødssynderne, ligesom i og De syv dødssynder, der tilsvarende handler om dannelsesbegrebet. Mere om kardinaldyderne i fx Den samlede dydI De syv glæder er der fokus på dydernes modpol, dødssynderne, ligesom i Den 8. dødssynd og , der tilsvarende handler om dannelsesbegrebet. Mere om kardinaldyderne i fx Den samlede dydI De syv glæder er der fokus på dydernes modpol, dødssynderne, ligesom i Den 8. dødssynd og De syv dødssynder, der tilsvarende handler om dannelsesbegrebet. Mere om kardinaldyderne i fx .