Bogen henvender sig til samfundsinteresserede i den offentlige debat i medier, Folketinget mm.
Denne debatbog er skrevet af 4 forskere, 2 mediefolk og 1 politiker. De giver hver især deres meget forskellige bud på hvad der er galt med samfundsdebatten. Indlæggene stammer oprindeligt fra et seminar afholdt i 2012. De diskuterer emner som fx politikermagt kontra dette at løse landets problemer, forholdet mellem politikere og medier, ordvalget i debatten, "den offentlige mening" og dens indflydelse, spin, strategi, det såkaldte "kommentariat", altså at medierne absolut skal kommentere hele tiden, subjektivisering gennem fremhævelse af hvad man synes om eller ej. Mange af indlæggene forholder sig også mere teoretisk til emnet og inddrager fx Habermas, Hørup og Løgstrup. Bogen er let forståelig. De fleste indlæg er skrevet på en debatskabende måde, fx ved at fremlægge forfatterens betragtninger og påstande/teser om emnet.
Emnet tages af og til op i medierne. Debatbogen Christiansborg og journalistikken, 2012, er en slags pendant hvad angår forholdet mellem politikere og Christiansborg-journalister.
En bog som slår tonen an til mange facetter af problemer i debatkulturen i Danmark og fremlægger enkelte årsager og løsninger på problemet.