Er kriminalitet en sygdom? Kan vi stilles til ansvar for hvad vore hjerner laver? Er vi alle potentielle seriemordere eller kræver det en særlig genetisk sammensætning? Spændende spørgsmål, der diskuteres i denne udgivelse for interesserede i kriminalitetens baggrund. Vil også kunne bruges i undervisningssammenhæng fra gymnasialt niveau.
Bogen belyser gennem 8 artikler forskellige aspekter omkring hjernen og kriminalitet. Vi får bl.a. et historisk rids over de seneste 300 års teorier angående faktorer, der fremmer udviklingen af kriminalitet, forbindelser mellem Parkinsonisme og ludomani, problematikker omkring den juridiske håndtering ved fx hjerneskader. Bogens bidragsydere er forskere fra en lang række forskellige felter. Illustreret og med litteraturhenvisninger.
Dette er ikke hyggelæsning, men formidlet forskning. Stoffet er spændende, der er ingen forhastede konklusioner, men mange virkeligt interessante aspekter og perspektiver på emnet. Artiklerne er af varierende sværhedsgrad.
Dette er foreløbigt den eneste danske udgivelse, der udelukkende centrerer sig om forskellige aspekter af forbindelsen mellem hjerne og kriminalitet. Udstyr og niveau er på linje med de andre udgivelser fra HjerneForum fx Den kunstneriske hjerneDen aldrende hjerneDen forudsigende hjerne, Den aldrende hjerne og Den forudsigende hjerneDette er foreløbigt den eneste danske udgivelse, der udelukkende centrerer sig om forskellige aspekter af forbindelsen mellem hjerne og kriminalitet. Udstyr og niveau er på linje med de andre udgivelser fra HjerneForum fx Den kunstneriske hjerne, og Den forudsigende hjerneDette er foreløbigt den eneste danske udgivelse, der udelukkende centrerer sig om forskellige aspekter af forbindelsen mellem hjerne og kriminalitet. Udstyr og niveau er på linje med de andre udgivelser fra HjerneForum fx Den kunstneriske hjerne, Den aldrende hjerne og .