Books / nonfiction

Den lærende hjerne : hvad hjerneforskningen kan fortælle pædagogikken


Description


Om forholdet mellem hjernevidenskab, læring og skolegang. Beskrivelse af, hvordan og hvornår hjernen lærer, og hvordan denne viden kan inddrages i pædagogiske principper og daglig pædagogisk praksis.

Reviews (2)


The libraries' assessment

2008

By

By

Boy Olesen

2008

Målgruppen for denne bog er først og fremmest praktikere inden for undervisning og uddannelse i såvel almen- som specialpædagogik. Bogens tilgængelighed muliggør dog at en bredere skare, som har interesse i feltet, kan få glæde af bogen.

Det er forfatternes mål at slå bro over den kløft, der adskiller hjerneforskning og pædagogisk forskning. Ved hjælp af eksempler demonstreres, hvilken relevans forskning i hjernen og i læring har for vores pædagogiske tænkning og praksis. Kun ved at forstå hvordan hjernen tilegner sig og fastholder information og færdigheder, vil vi kunne nå de yderste grænser for hjernens kapacitet for læring. Der informeres om, hvad hjernen indeholder og hvordan man kan studere hjernen. Ved forsøgsresultater med dyr, kan man konstatere at et menneske i sine 12-13 første leveår har den hurtigste vækst, når vi taler om hjernens udvikling. Dette sammenholdes med forceret læring eller hothousing af småbørn, der er blevet populært de seneste år. Af bogens omfattende indhold kan yderligere nævnes: den læsende, den matematiske og den unge hjerne, læseindlæring og læsevanskeligheder, forstyrrelser i social-emotionel udvikling.

Med udgangspunkt i samspillet mellem tilgængelighed og emne, eksisterer der ikke sammenlignelig litteratur.

En god bog der når denne lægges til side, giver en klar forståelse af nødvendigheden af, at hjerneforskere og pædagoger får udviklet et fælles sprog og dermed får skabt et samarbejde, til gavn for undervisning og læring.


Undervisere.dk

Årg. 2, apr. (2008)

By

By

Jette Kantsø

Årg. 2, apr. (2008)