Helt aktuelt ser denne bog på russiske og amerikanske fjendebillede igennem 200 år. Den kolde krig kalder vi normalt perioden 1945-89, men spændingsforholdet har en langt længere og kroget historie. Til historisk interesserede læsere og studerende på videregående uddannelser.
Historien om de ideologiske og geopolitiske kampe mellem Rusland og USA. I to hovedafsnit hhv. "Rusland set fra USA" og "USA set fra Rusland" får vi de vigtigste politiske og kulturhistoriske faktorer i en konflikt der har ulmet siden den amerikanske revolution i 1775, frem til i dag. Vi følger konflikten over 1. verdenskrig og den russiske revolution, med tiltag under og efter 2. verdenskrig og den egentlige kolde krig, frem til 1989. Vi hører om bolsjevikkerne og stalinismen, antikommunismen i 50'ernes USA, Cubakrisen, øst/vest spændingerne i Europa, Krustjov i USA, Gorbatjovs revolution og murens fald, og ender med magtkampene og manipulationerne mellem Putin og Trump i dag.
Kortfattet, men meget dækkende overblik over hele perioden med mange gode og overraskende oplysninger, indhentet fra et stort kildemateriale. Meget læseværdig og engageret beretning, der giver en lyst, til at læse dybere om enkelte tidsperioder.
Frygtens logikKoldkrigere, medløbere og røde lejesvendeDen kolde krig1917-91 handler om den kolde krig i perioden 1917-61. Koldkrigere, medløbere og røde lejesvende om ideologiernes kamp efter den kolde krig. På folkeskoleniveau findes Den kolde krig og 1917-91Frygtens logik handler om den kolde krig i perioden 1917-61. om ideologiernes kamp efter den kolde krig. På folkeskoleniveau findes Den kolde krig og 1917-91Frygtens logik handler om den kolde krig i perioden 1917-61. Koldkrigere, medløbere og røde lejesvende om ideologiernes kamp efter den kolde krig. På folkeskoleniveau findes og 1917-91Frygtens logik handler om den kolde krig i perioden 1917-61. Koldkrigere, medløbere og røde lejesvende om ideologiernes kamp efter den kolde krig. På folkeskoleniveau findes Den kolde krig og .