Debatbog om tendenser og udvikling i identitetspolitik og dens nuværende forms indtog i dansk politik og i universitetsverdenen. Emner som Black Lives Matters og LGBT m.fl. behandles. For politisk interesserede læsere.
Forfatteren analyserer den moderne identitetspolitiske dagsorden og dens oprindelse og udvikling. Med eksempler fra forskning og universitetstendenser på samfundsfaglige og humanistiske studier beskrives, hvad forfatteren mener er et anti-liberalistisk skred i identitetspolitikken. Identitetspolitiske dagsordener såsom Black Lives Matters, LGBT og krænkelsesdebatten m.fl. analyseres ud fra forfatterens politiske og sociologiske metode. Bogen fremstiller en kobling mellem, hvad forfatteren anser for pseudovidenskab og den herskende identitetspolitiske venstrefløjsdiskurs. Der fremhæves en del forskellige forskellige forskere, som fx Jacques Lacan, Michel Foucault og Allan Bloom, der skal beskrive en historik i de tendenser, som beskrives i værket. Bogens forfatter, Henrik Dahl, er sociolog og MF for Liberal Alliance.
Bogen rejser interessante vinkler på de identitetspolitiske tendenser og det, som nogen fremstiller som udviklingen mod en krænkelseskultur. Koblingen mellem udviklingen på universiteter angående samfundsfag og humanoria skaber en dybdegående historik i analysen. Den fremstår dog sprogligt knudret og er politisk ensidig.
Øvrige kritiske bøger om identitetspolitik er fx Hordernes hærgenOs og dem og Os og demØvrige kritiske bøger om identitetspolitik er fx Hordernes hærgen og .