Højaktuel bog med billeder og omtaler af racistiske og stereotype fremstillinger af sorte afrikanere i danske underholdningsmedier de sidste 120 år. For læsere med interesse for racismens historie i Danmark.
Synet på afrikanere og brugen af ordet "neger", som tidligere var normalt i Danmark, er genstand for nogle af tidens mest lidenskabelige debatter. Søren Hein Rasmussen zoomer i bogen ind på, hvordan denne figur har været afbilledet fra slutningen af 1800-tallet frem til 2020. Han præsenterer et omfattende billedmateriale fra især underholdningsmedier, ugeblade, tegneserier, rejsebøger, film, vittighedstegninger, satire og popsange og beskriver de sammenhænge, de indgik i. Til sidst er afsnit om, hvor udviklingen går hen.
Grafisk flot og glimrende illustreret værk med informative og forklarende tekster, som giver et godt indblik i, hvordan fremstillinger af afrikaneren som fx som kannibal, tåbelig, liderlig, grusom, dyrisk og musikalsk har været brugt til at underholde. En tankevækkende bog, som gør læseren klogere på racismens historie og dens kulturelle fremstillinger i Danmark.
Ud fra bl.a. bøger, reklamer og gamle litografier viser Hvidt på sortRacisme - i historisk perspektiv : illustrerede fordomme, hvor udbredte fordommene om sorte har været i Europa og Amerika, fra middelalderen over kolonitiden i Afrika frem til midten af 1990'erne. En tilgængelig gennemgang af racismens historie fra den sene middelalder og frem til det 20.århundrede findes i Racisme - i historisk perspektivUd fra bl.a. bøger, reklamer og gamle litografier viser Hvidt på sort : illustrerede fordomme, hvor udbredte fordommene om sorte har været i Europa og Amerika, fra middelalderen over kolonitiden i Afrika frem til midten af 1990'erne. En tilgængelig gennemgang af racismens historie fra den sene middelalder og frem til det 20.århundrede findes i .