Books / nonfiction / sygehistorier

Der er et liv alligevel


Description


Ditte Marie Bjergsted (f. 1988), der som 19 årig fik diagnosen multipel sclerose, fortæller om at få konstateret og leve med en alvorlig sygdom, om at tackle såvel de psykiske som de fysiske udfordringer ved sygdommen og om at insistere på livet på trods af en uhelbredelig sygdom.

Reviews (1)


The libraries' assessment

d. 9. May 2018

By

By

Hamide Kara

d. 9. May 2018

Om at leve med den kroniske sygdom, multipel sclerose. For dem, som søger litteratur om kunsten at leve på trods af alvorlig sygdom.

Forfatter Ditte Marie Bjergsted er kun 19 år, da hun får konstateret en sygdom som ændrer hendes måde at leve på. Bogen er inspireret af hendes indre rebel, som forsøger at gøre op med billedet af kronisk syge mennesker. En del er billedet er, at man ikke må drømme stort om fremtiden uden at sygdommen inddrages og at man bliver en diagnose. "Det er en debat og historie baseret på min holdning til, hvad det i virkeligheden vil sige at turde kræve sin ret til at leve præcis som alle andre - og alligevel have længslen efter at sprænge rammerne for det, der mærkværdigt nok kaldes for "normalt"". I bogen beskrives også de udfordringer, såvel fysiske som psykiske, som knytter sig til sygdommen som Bjergsted fik i en ung alder: "Hvor var det egentlig Ditte var på vej hen? (..) Kold og brutal havde sklerosen slået hende ihjel den kolde januarmorgen i 2007".

Personlig beretning om insisteren på livet på trods af uhelbredelig sygdom. Forfatteren lægger ikke fingre imellem, når hun beretter om sit liv efter hun fik sygdommen, som endnu ikke kan kureres. Sproget er letforståeligt og nærværende.

Af andre personlige beretninger om at tackle livet på trods af uhelbredelig sygdom findes: Jeg vil ikke tage det flotMultipel sclerose, helvede/retur - yes, you can! og Multipel sclerose, helvede/retur - yes, you can!Af andre personlige beretninger om at tackle livet på trods af uhelbredelig sygdom findes: Jeg vil ikke tage det flot og .