Vellykket videreudvikling af en ph.d.-afhandling. For alle, der interesser sig for danske nyhedsmediers formidling af informationer om synlige minoriteter.
Forfatteren, som er lektor i medie- og kommunikationsvidenskab, har skrevet en lang række artikler om medier og minoriteter og bruges ofte som ekspert i tv. Hun har haft ubegrænset adgang til DR og TV2s arkiver og har analyseret 300 avisartikler og 300 nyhedsindslag primært fra 1990'erne og 2000'erne. Udgangspunktet har været at undersøge, hvordan race, etnicitet, seksualitet og køn forbindes med hinanden og hvilke stereotype forstillinger og selvopfattelser der skabes. Et "dem og os". Undersøgelsen tager fat i 3 meget aktuelle historier: om den undertrykte minoritetskvinde, om kvinder med tørklæder og om seksuelt aggressive unge minoritetsmænd. Indeholder bl.a. statistikker fra krisecentre, analyse af folketingsdebatten om tørklædeforbudet ligesom polemikken omkring Asmaa Abdol-Hamid beskrives og voldtægtstatistik og - mønstre undersøges. Selv om bogen er baseret på forskningsresultater er den velskrevet og letlæst, da resultaterne tydeliggøres med introduktioner og konklusioner.
Sammenhængen mellem medier og minoriteter har tidligere være belyst og undersøgt, fx i Medierne, minoriteterne og majoriteten, 1997 og Hvornår er man lige kvalificeret?, 2000. Ligesom der findes en del om hustruvold, tvangsægteskaber, æresdrab og minoritetsmænds voldelige tendenser.
Veldokumenteret og vigtig udgivelse.