Familien Brinch er midtpunktet i denne bredt anlagte danske familieroman. Den foregår i årene 1900-1950 og er første del af en trilogi, som skal dække årene 1900 til nu. Det er en god, velskrevet og underholdende roman, som absolut vil favne bredt.
Den lille Erling Brinch fra Fanø ser sin yngre bror drukne, og denne tragedie forfølger ham hele livet. Han er en enspænder og har svært ved at knytte sig til andre mennesker. Indtil han forlader Fanø, har han kun en ven, den vanskabte Hubert, og da han begynder at læse medicin i København, ser han sig ikke tilbage. Da han ikke kan få sit livs kærlighed, slår han sig i stedet ned som læge i Vejle og gifter sig, tvunget af omstændighederne, ind i en rig familie. Erling er kompromisløs i sit syn på andre mennesker og støder både sin søster og sin nye boghandlerven fra sig. Kun datteren Eva har hans ubetingede kærlighed, og hun får da også brug for al hans støtte under besættelsen, hvor hun som ung og livfuld kvinde forelsker sig til den forkerte side.
Familien Brinch er det absolutte centrum i denne velskrevne og episke familieroman, og sammen med relationerne til de mange bipersoner kommer vi vidt omkring i et Danmark i forandring såvel socialt som mentalt. En vellykket roman med et meget stort læserpotentiale.
Læses fx sammen med romaner af Erik Valeur selv og af Peter Høeg og Christian Jungersen.