Birthe Rønn Hornbech tager udgangspunkt i H.C. Andersens eventyr og reflekterer over dem som evigt gyldige fortællinger om samfundet, livet og menneskene. Bogen er fin til lystlæsere, som interesserer sig for HCA og for politik, etik og kultur. Desuden er den rigtig velegnet til studiekredse, der arbejder med samme emner.
Da Birthe Rønn Hornbech var barn, læste hendes tante H.C. Andersen højt for hende. Eventyrene har fulgt hende lige siden som en del af hendes tilværelsestolkning. Hun læser HCA ind i en nutidig forståelsesramme baseret på et kristent, humanistisk menneskesyn og hendes store interesse for samfund og politik. Der er hib til politikere, til journalister og til ungdommen med alle dens smartphones. Bedst er Rønn Hornbech dog, når hun skriver om de refleksioner, hendes livserfaring og klogskab har givet hende, fx om at sætte grænser for magten, om eksistensfilosofi eller om etiske spørgsmål. Så der er ikke tale om litterære tolkninger af HCA, snarere om, hvordan man bruger ham i dagligdagen. Stilen er essayistisk, fortælleformen er levende.
Der er ikke andet om HCA, som på samme måde skriver hans eventyr ind i vor tids kultur og samfund. Den, der kommer nærmest, er Møllehaves mere mosaikprægede Mit eventyr, 2005, med 12 samtaler om HCA og hans eventyr.
Birthe Rønn Hornbech reflekterer over sit livs læsning af H.C. Andersens eventyr og bruger dem i sin forståelse af nutidens kultur, samfund og politik. Klogt, tankevækkende og godt fortalt.