Bogen henvender sig bredt til interesserede i europæisk ånds- og kulturhistorie i starten af 1900-tallet.
Forfatteren (f. 1944) er cand.theol. og har skrevet en håndfuld bøger. Denne bogs erklærede mål er at finde forbindelsen mellem den kristne eksistensfilosof Ebner (1882-1931) og tolvtonekomponisten Hauer (1883-1959), venner, senere uvenner. Bogens samtidige jeg-fortæller bevæger sig rundt i jugendstilens Wien i de første årtier af 1900-tallet i en filosofisk, teologisk og kulturhistorisk odyssé med personer som Schönberg, Freud, Baudelaire, Mahler, Løgstrup m.fl. Samt et mylder af mindre kendte datidige kunstnere, filosoffer mv. Bogen springer ubesværet i tid, rum og emner. Efter endt læsning sidder læseren tilbage med en indsigt i forfatterens omfattende kendskab til perioden og opfattelse af Wiens ånds- og kulturliv. Bogen er sprogligt let forståeligt. Emnemæssigt kræver den en del koncentration, og det er en fordel med et elementært kendskab til datidens tankegods.
Forfatteren tager emner op som ikke er belyst på dansk. Som andre af forfatterens bøger er den opbygget som en lang tekst der bør læses fra start til slut.
Et stilistisk flot værk om Wien som indbegrebet af åndsliv i starten af 1900-tallet. Den kræver en del af læserne hvad angår at holde styr på personer, emner mm. samt et kendskab til forholdene i det forrige århundrede.