Alle interesserede i emnet kan finde et væld af oplysninger, ligesom bogen er relevant for studerende fra gymnasieniveau og videre op, der skal behandle denne periode.
Den enorme bog på godt 800 sider er forfatterens doktordisputats, som forsvares senere på foråret. Alle interesserede i mellemkrigstiden - kulturhistorisk, litterært, scenisk mv. - har dog med denne bog fået et imponerede overblik over denne anden guldalder i dansk kulturliv, som også musikken selvfølgelig var en del af. Netop musikdelen er jo bogens hovedsigte, og bogen rummer på den baggrund også en række detaljerede beskrivelser og værkgennemgange. Men Fjeldsøe har et klart og ligetil sprog, og med gode forklaringer sætter han de mange kulturfænomener ind i en historisk sammenhæng, som en række opgaveskrivere kan få glæde af. Et meget stort og anvendeligt navne- og værkregister slutter bogen.
Uddyber og tilføjer definitionen af kulturradikalismen, som vi fx finder i antologierne Det stadig moderne gennembrud og Den kulturradikale udfordring. Der findes dog ingen tilsvarende afhandling om emnet, men Erik Wiedemann har i sin Jazz i Danmark også behandlet en del af musiklivet i mellemkrigstiden. Hans Hertel berører også dele af emnet i sine to nye bøger om Poul Henningsen.
Fornem formidling af et stort videnskabeligt arbejde, som har et bredere kulturhistorisk sigte end decideret musikhistorie. Oplagt anskaffelse på de større biblioteker.