Henvender sig til alle med interesse for dansk velfærdspolitik og aktuelle samfundsmæssige udfordringer. Også relevant i forskellige undervisningsmæssige sammenhænge fra gymnasieniveau og op.
Henrik Christoffersen er forskningschef i den liberale tænketank Cepos. I denne bog sætter han velfærdsstaten under lup og behandler en række ømme punkter i den velfærds- og omfordelingspolitik, der har været fremherskende i de sidste 60 år. Der er tale om vidende, provokerende og kontroversielle udsagn om dansk demokrati, og måden det fungerer på med udførlige eksempler fra bl.a. skole- og sygehussektoren. Velfærdsstatens muligheder er udtømte, og flere udliciteringer og privatisering af offentlige institutioner, som ikke leverer varen, er nødvendige midler til genopretning. Også udkantsproblemer, kulturpolitik, boligmarkedet og den danske model debatteres. En vigtig stofmættet og forholdsvis lettilgængelig debatbog om aktuelle samfundsmæssige udfordringer.
Der findes en lang række bøger om den danske velfærdsstat og dens historie og udfordringer. Nævnes kan Jan Plovsing: Velfærdsstaten og dens udfordringer, 2013 og den omfattende Dansk velfærdshistorie 1-6, 2010-2014.
En provokerende debatbog om dansk velfærds- og omfordelingspolitik analyseret på baggrund af udviklingen i de seneste 50-60 år.