Forlaget indikerer, at den primære målgruppe er læsesvage danskere, men bogen kan også anvendes i folkeskolen fra 7. klasse og opefter.
En rigt illustreret nyere danmarkshistorie. Den dækker perioden fra 1945 til 2005. Den er opdelt i 6 afsnit, ét for hvert ti-år. Hvert afsnit fortæller kort om samtidshistorien med fokus på forandringer og hændelser, der har betydning for hverdags- arbejds- og familielivet. Vi følger gennem hele bogen en bestemt familie, hvor vi først i 1945 møder Else Krogh, 20 år, og i sidste afsnit afsløringen af, at hun kan forvente at blive oldemor i 2005. Det er en god og meget naturlig sammenblanding af fakta, og hvordan de påvirker vores lille familie, lige fra ændringer i kønsrollemønster, anderledes boformer og økonomisk vækst. Bogen er illustreret med kulturhistoriske fotos, det kan være billeder fra film eller tv, teknologiske opfindelser, fx hårtørrer eller den første pc, transistorradio osv. Den er skrevet i et lettilgængeligt sprog med relativt korte sætninger. Hvert afsnit afsluttes med en slags leksikal side med oversigtsoplysninger fra det præcise årti. Velegnet til nydanskere, der sammen med danskundervisningen også får et stykke dansk kulturhistorie.
Kan formmæssigt sammenlignes med serien Portræt af et årti, men denne her dækker en længere periode, og i modsætning til serien har denne her et dansk ophav og dermed fokus på danske forhold.
En indbydende og rigt illustreret dansk kulturhistorie for perioden 1945-2005.