Biografi om sangeren Povl Dissing (1938-2022) der ubesværet bevægede sig mellem et utal af musikalske stilarter og nød en respekt som få andre i dansk musikhistorie. Til biografilæsere med interesse for dansk musik- og kulturliv.
Vi følger drengen Povl, som han vokser op uden for Farum og tidligt får smag for det musikalske, først jazzen, siden folkemusikken. Instrumenterne skiftes ud med sangen, og da hippietiden afløser jazz-modernismen i starten af 1960'erne, bliver Dissing uadskillelig fra sin guitar. Forargelsen er stor og reaktionerne voldsomme, da offentligheden får øje på ham, men der er også tidligt fans, der godt kan se Dissings kvaliteter. Resten af Danmark følger trop i midten af 1970'erne, hvor "Svantes viser" gør Dissing til folkeeje. Kernen i biografien er vidnesbyrd, interviews og samtaler med dem der kendte ham bedst, bl a. Jacob Bro, Benny Holst, Kim Sangild, Niels Hausgaard og Fuzzy, samt Dissing selv, som forfatteren havde et løbende samarbejde med indtil Dissings død i 2022. Illustreret med fotos fra hele karrieren.
Biografien giver et enestående blik ind i et stykke dansk kulturhistorie og tydeliggør, at manden der kaldte sig "den grimmeste mand i byen", levede et både poetisk og smukt liv, fyldt med musikalitet, venskaber og en uendelig skabertrang.
I Vi har sunget, vi har grædt, vi har grint finder vi Dissing i samtale med Benny Andersen om deres samarbejde.