Følg sognehorens uægte søn, Rasmus, på hans fantastiske rejse fra Vestfyn til de amerikanske sydstater i 1850'erne. Et spændende tidsbillede og en dramatisk skæbnefortælling for alle, der kan lide historiske romaner.
Som den uægte søn af sognehoren i den lille vestfynske by Håre har Rasmus ikke mange chancer. Tilfældet gør ham kriminel men tilfældet gør også, at han ikke lider samme skæbne som flere af medlemmerne af den kendte Boye-bande. Det som skulle have været en straf, bliver hans redning. Bønderne sender ham til Amerika på en enkeltbillet, og her havner han midt i den konflikt, som senere udvikler sig til den amerikanske borgerkrig. Rasmus får både gård, kone og lykken, så længe den varer. Men i Amerika er der slaver, og deres kår minder ret meget om det liv, han netop selv har forladt. Forfatteren kendes for historiske kriminalromaner, men han har også i Tømrerens datter fortalt om store historiske begivenheder set fra en lille brik i spillet.
En spændende og interessant bog, som tager sig tid til at lade begivenhederne og hovedpersonen folde sig ud. Den er fortalt traditionelt fremadskridende og har masser af miljø, mange bipersoner, politisk baggrundsstof og virker godt researchet. Man bliver optaget af hovedpersonens usædvanlige, men måske ikke helt realistiske skæbne.
Høstkarl i himlenDrømmen om Amerika og Drømmen om Amerika er to andre udvandrerromaner fra næsten samme periodeHøstkarl i himlen og er to andre udvandrerromaner fra næsten samme periode.